Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΔΕΠ



Παράλληλα με την καταστολή βρήκαν και άλλη «πατέντα» να χτυπήσουν τον αγώνα μας

«Αφού οι εργάτες της Cosco με τον αποφασιστικό απεργιακό μας αγώνα και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που έχει προκαλέσει εντός και εκτός συνόρων, σμπαραλιάσαμε την ομερτά που είχαν παραγγείλει στα ΜΜΕ κυβέρνηση, COSCO, εφοπλιστές κόκ, για να καλύψουν τις ευθύνες τους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος του Δημήτρη Δαγκλή και την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί εδώ μέσα, τώρα όλο αυτό το σινάφι, παράλληλα με την καταστολή, βρήκαν και άλλη "πατέντα' να χτυπήσουν τον αγώνα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

Συγκεκριμένα όπως τονίζει, «χθες ο γνωστός και μη εξαιρετέος για τους εργαζόμενους της Cosco, Βαγγέλης Ξηντάρας εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ως εκπρόσωπός μας, ζητώντας να «ανοίξει το λιμάνι», όταν ακόμα δεν έχουμε θάψει το νεκρό μας που έχασε άδικα τη ζωή του από την έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Όταν ακόμα δεν έχει ληφθεί από την εργοδοσία ούτε ένα μέτρο προστασίας της ζωής μας, σύμφωνα με τα δίκαια αιτήματα που διεκδικούμε».

«Δηλαδή να ανοίξει το λιμάνι για να ξαναθρηνήσουμε και άλλο νεκρό, αρκεί τα κέρδη της Cosco "να είναι καλά"», επισημαίνει το ΕΝΕΔΕΠ.

Όπως σημειώνει, «το σωματείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή εκεί που πρέπει. Στη πύλη του λιμανιού συνεχίζοντας να οργανώνει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων για να γυρίζουμε στις οικογένειές μας μετά το μεροκάματο, όρθιοι και όχι σακατεμένοι ή νεκροί».

Ενώ υπογραμμίζει ότι, «παράλληλα με συλλογικές διαδικασίες από σήμερα ξεκινάει εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, για να κάνουν οι εργαζόμενοι ακόμα πιο ισχυρό, να του δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, στην οργάνωση των αγώνων μας για:

- 6άρες πόστες.

- Κατάργηση των κόντρα βαρδιών

- Υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης

- Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους».