Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

«Σκορπάει» η συνδικαλιστική παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ;

Αβέβαιο το μέλλον της ΕΝΟΤΗΤΑΣ  σύμφωνα με τα όσα λέγονται ή διαδραματίζονται στο παρασκήνιο.Η συνδικαλιστική παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ  (που στήθηκε κατ εντολή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας για να διασπάσει την ΔΑΚΕ ) κινήθηκε σε ...«χαμηλό βαρομετρικό» όπου εμφανίστηκε αφού  οι ψηφοφόροι της παραδοσιακής δεξιάς  της γύρισαν την πλάτη.
Σε πολλές περιπτώσεις δε για να  κατάφερουν να εκλεγούν χρειάστηκε «σπρώξιμο» από ...τρίτους για να μπορέσουν  τελικά να έχουν παρουσία σε ΔΣ σωματείου.
Οι πληροφορίες λένε ότι αρκετά  μέλη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ την παρατάνε για να συνεργαστούν σε επίπεδο ΓΣΕΕ με την ΠΑΣΚ  ενώ οι εναπομείναντες  προσπαθούν να κατέβουν με ψηφοδέλτιο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ .
Η παταγώδης αποτυχία της ΕΝΟΤΗΤΑΣ συνδικαλιστικά οφείλεται  στις εντελώς  ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις της  (που προβλημάτισαν ακόμα και  δεξιούς ψηφοφόρους)  ,την απροκάλυπτη φιλεργοδοτική στάση της    αλλά και στις συνεργασίες της με όποιον να 'ναι για να μπορέσει να εξασφαλίσει παρουσία στα σωματεία 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην οποία  οι ακραίοι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ σε έλξη και κίνηση αποτελούν το δεκανίκι της εργοδοτικής και κυβερνητικής παράταξης του ΔΙΚΤΥΟΥ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ..
Αλήθεια μετά την διάσπαση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ  με ποια ΕΝΟΤΗΤΑ θα συνεχίζουν να συνεργάζονται οι του ΣΥΡΙΖΑ έλξης και κίνησης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ;
Με την «καλή» ή με την «κακή» ΕΝΟΤΗΤΑ;Με τους διασπαστές ή με τους διασπασμένους;
Με τους μητσοτακικούς ή με τους άλλους;Με τους νεοφιλελεύθερους ταλιμπάν ή με τους άλλους;

......ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ.....

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ