Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Ανακοινωση ΔΕΣΚ-Σ

ΑΘΗΝΑ, 28 / 8 / 2022

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η     


Συνάδελφε, Συναδέλφισσα, 

την ίδια στιγμή που ο Σιδηρόδρομος καταρρέει, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι καλούνται να αντιμετωπίσουν το κύμα των συνεχόμενων αυξήσεων - με κορυφαία την εξωφρενική αύξηση της τιμής του ρεύματος - τη στιγμή που ακόμα δεν έχουν αρθεί οι οικονομικές αδικίες που προκάλεσε η προηγούμενη Σ.Σ.Ε., ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ που πρέπει να δούμε πώς θα οργανώσουμε την πάλη μας για την νέα Σ.Σ.Ε σε όλες τις εταιρείες, ΒΛΕΠΟΥΜΕ την κοκορομαχία να συνεχίζεται και φυσικά κάποιοι να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. 

Η ΔΕΣΚ δεν είναι σαν τα μούτρα τους, γιατί δε στοιχίζεται πίσω από το…κάθε φορά αφεντικό, ούτε προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους να καθίσουν στον καναπέ τους και ως διά μαγείας όλα τους τα προβλήματα θα λυθούν αν ψηφίσουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές τον…..«πορτοκαλί παπά», ή τον…«πράσινο δεσπότη», ή τον…«γαλάζιο αρχιμανδρίτη». Για τους εργαζόμενους και οι τρεις είναι «μαύροι». 

Εμείς λέμε στους εργαζόμενους να μην περιμένουν τίποτα από τα εργοδοτικά φερέφωνα και τους υποτακτικούς των εκάστοτε Κυβερνήσεων. Τα προβλήματά τους θα τα λύσουν μόνοι τους με τον αγώνα τους, με την πάλη τους, συντασσόμενοι με τη ΔΕΣΚ. Οι πρόσφατες επιτυχίες και νίκες που πέτυχαν οι εργαζόμενοι σε μια σειρά εργασιακών χώρων με τη βοήθεια, την αλληλεγγύη και τη στήριξη του ταξικού κινήματος, ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ.  

Οι θέσεις της ΔΕΣΚ είναι ξεκάθαρες και γνωστές στους εργαζόμενους. 

Είναι αυτές που αναφέρονται στις ανακοινώσεις της ίδιας και του ΠΑΜΕ - στο οποίο συσπειρώνεται. Είναι οι προτάσεις μας προς τους εργαζόμενους και προς τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος και κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση με τις θέσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ και της ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ που διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στο περιτύλιγμά τους. 

Αυτές τις θέσεις τις συν-διαμορφώνουμε με τους εργαζόμενους, επιζητώντας την κριτική και τις προτάσεις τους μέσα από τις συγκεντρώσεις και τις συσκέψεις που πραγματοποιούμε τακτικά. Οι προβοκάτσιες και η βρώμικη δουλειά των ανθρώπων των αφεντικών κάθε απόχρωσης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, μας αφήνουν αδιάφορους, όπως και τους εργαζόμενους.

Εργαζόμενε, Εργαζόμενη στο Σιδηρόδρομο,

σήμερα ξεκάθαρα, μπορείς πλέον να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Μην «τσιμπάς» με τους ψεύτικους τσακωμούς τους. Στοχεύουν στην παραπλάνησή σου, στοχεύουν να σου κρύψουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζεις καθημερινά, στοχεύουν να σου κρύψουν τη δυνατότητά σου να φέρεις τα πάνω κάτω κατακτώντας δικαιώματα που μέχρι σήμερα συνεχώς χάνεις, στοχεύουν να σε πείσουν ότι τα προβλήματα λύνονται με την ανάθεσή τους σε κάποιον «σωτήρα».

Ως εργαζόμενοι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δείξουμε καμία αναμονή. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο ενισχύοντας τη ΔΕΣΚ και οργανώνοντας τον αγώνα μας καθημερινά στους χώρους εργασίας «μαυρίζοντας» τις πολιτικές που διαχρονικά υπηρετούν όλες οι Κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μαζί και οι παρατάξεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας.

ΔΕΣΚ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ