Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Iταλία: Kατάργηση των συνοδών αμαξοστοιχίας- Όχι από τα συνδικάτα




Καλούμε την Ansfisa (Εθνικός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Σιδηροδρόμων) να αποσύρει αμέσως την πρότασή της για έναν κανονισμό, ο οποίος θα καταργούσε τη θέση του συνοδού τρένων”.

Αυτό δηλώνουν οι Filt-Cgil, Fit-Cisl, Uiltrasporti, εξηγώντας ότι: “Το σχέδιο κανονισμού σιδηροδρομικής κυκλοφορίας που παρουσίασε η Ansfisa μειώνει τα πρότυπα ασφαλείας που υπάρχουν στη χώρα , καταργώντας ουσιαστικά από τα επιβατικά τρένα τη θέση του συνοδού αμαξοστοιχίας και αναθέτοντας στις σιδηροδρομικές εταιρείες και την τεχνολογία εργασίες που αρμόζουν σε αυτή την πιστοποιημένη θέση. Αυτός δεν είναι ο τρόπος για να αυξηθεί η ασφάλεια. Θα χρειαζόταν ένα εντελώς διαφορετικό είδος δράσης, όπως η αντιμετώπιση των πολλών κρίσιμων ζητημάτων που συνδέονται με τις ισόπεδες διαβάσεις, οι οποίες συχνά αποτελούν την αιτία των σιδηροδρομικών ατυχημάτων.


Τα συνδικάτα συνεχίζουν λέγοντας: “Η ασφάλεια δεν είναι μόνο θέμα κυκλοφορίας των τρένων, αλλά και θέμα ασφάλειας της σιδηροδρομικής λειτουργίας, η οποία περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων και προφυλάξεων σε περιπτώσεις όπου η σιδηροδρομική υποδομή και τα οχήματα βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Μέτρα και προφυλάξεις που είναι ακόμη πιο αναγκαία σε περίπτωση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών, με την παρουσία λειτουργού μόνο για τη κυκλοφορία του τρένου”.

Οι Filt-Cgil, Fit-Cisl και Uiltrasporti καταλήγουν επίσης ότι για την υπεράσπιση της ασφάλειας των επιβατών και του προσωπικού δεν θα διστάσουν να προβούν σε κάλεσμα κινητοποιήσεων .

Πηγη septrainose.gr