Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Οι εκλογές στους σταθμάρχες και η «δημιουργική λογιστική» του ΔΙΚΤΥΟΥ



Εκλογές ΠΕΣΟΣΕ και πως να κάνεις το ασπρο -μαύρο!!


Είναι σε όλους γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα αλλά και πολύ πριν  τις εκλογές  στο σωματείο των σταθμαρχών είχαν εμφανιστεί τα πρώτα διαλυτικά φαινόμενα  σε αυτό ,εξαιτίας της εκπροσώπησης  από την παρατάξη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είχε την πλειοψηφία στο σωματείο.

Η συγκεκριμένη παράταξη  το μόνο μέλημα που είχε στα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πως θα μετατρέψει ένα σιδηροδρομικό σωματείο σε επίσημο χειροκροτητή του Σπίρτζη (και κάθε Σπίρτζη)

Με την αλλαγή της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ (η οποία εξακολουθεί να παραμένει προσηλωμένη στην αντεργατική ,φιλεργοδοτική και αντισιδηροδρομική πολιτική της) στην ΠΕΣΟΣΕ  ξαφνικά θυμήθηκαν οτι υπάρχει έλλειψη προσωπικού από σταθμάρχες και ότι οι υπηρετούντες σταθμάρχες υπερεργάζονται!! 

Από το 2015 έως το 2019  η ΠΕΣΟΣΕ «δεν έβλεπε»  τα προγράμματα εργασίας των σταθμαρχών σε συγκεκριμένους σταθμούς με τα 2 ρεπό το μήνα;Δεν «έβλεπε» οτι οι σταθμάρχες μέλη της δεν παίρνουν καλοκαιρινή άδεια;

Φυσικά και τα «έβλεπε»  αλλά προτιμούσε να σιωπά για αυτά θέματα  και να τρέχει να χειροκροτα τον Σπίρτζη  όπου αυτός έκοβε κορδέλες  ή να ξημεροβραδιάζεται  στο γραφείο της διορισμένης διοίκησης του ΟΣΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ.


 Σωματείο χωρίς email


Είναι σχεδόν πρωτοφανές για σωματείο την σημερινή εποχή να μην διαθέτει σωματειακό λογαριασμό email και να ζητά από την γραμματεία της ΠΟΣ να το εξυπηρετεί για την αποστολή  των email από τον προσωπικό λογαριασμό υπαλλήλου της ΠΟΣ.Για εισερχομενα email ουτε λόγος φυσικα.Τόσα χρόνια η παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ που εχει στα χέρια της την πλειοψηφία του σωματειίου δεν μπορούσαν ούτε ένα email να φτιάξουν;


Η νέα κατάσταση στον ΟΣΕ


Η  κατάσταση στον ΟΣΕ όλα αυτα τα χρόνια διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να καταστεί επιτακτική ανάγκη η σύνθεση των δυνάμεων των εργαζομένων σε ένα σωματείο.Αυτή ήταν και η  συνολική απόφαση των παραδοσιακών σωματείων  τα οποία έκριναν ότι πρέπει να ενοποιηθούν και να σταματήσει η διάσπαρτη εκπροσώπηση .

Η ΠΕΣΟΣΕ ,το σωματείο των ηλεκτρολόγων του ΟΣΕ ,και το σωματείο των μηχανικών επέλεξαν τον μοναχικό και απομονωτικό  δρόμο που πλέον είναι δεδομένο που θα τους οδηγήσει

Η απόφαση αυτή είχε άμεσο αντίκτυπο στις εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ καθώς υπήρξε τεράστια συρίκνωση των δυνάμεων της δια της αποχής των σταθμαρχών από τις εκλογές της,

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον ΟΣΕ σήμερα υπάρχουν 181 σταθμάρχες πανελλάδικα.

Στις εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ το 2018 τα αποτελέσματα ήταν ως εξής:

Ψήφισαν 148  σταθμάρχες

Ελαβαν

Δ.Α.Σ.Σ. 106 (73%) 

Εκλέγει 10 μέλη στο ΔΣ 

3 αντιπροσώπους  στην ΠΟΣ 

A.Α.Σ.Σ. 30  (21%) 

Εκλέγει 3 μέλη στο ΔΣ 

1 αντιπρόσωπο στην ΠΟΣ


Ανεξάρτητη υποψήφια Καραπατσακίδου Ελένη  8 (6%) - Δεν εκλέγεται


Στις εκλογές του Ιουλίου του 2021


Στον εκλογικό κατάλογο της ΠΕΣΟΣΕ ήταν εγγεγραμένοι οι 121 από τους 181 σταθμάρχες του ΟΣΕ και  από αυτούς τους 121 ψήφισαν μόνο οι 75


Δηλαδή στις εκλογές του συγκεκριμένου  σωματείου συμμετείχαν μόλις το 41,4 % των σταθμαρχών του ΟΣΕ.


Στις τωρινές  εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ  συμμετείχε μόνο μία παράταξη  η ΔΑΣΣ  (  πρόσκειται στο ΔΙΚΤΥΟ) και η οποία πήρε 31 ψήφους λιγότερους από ότι το 2018 !!!!

Η παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ  έτρεξε μόνη της και κατάφερε να βγεί..δεύτερη αφού δεν κατάφερε να συσπειρώσει ούτε τους ψηφοφόρους της.


Στην δε ΠΟΣ ενώ η ΠΕΣΟΣΕ το 2018 είχε 4 αντιπροσώπους σήμερα έχει 2 


Πλέον η ΠΕΣΟΣΕ  το μόνο που κατάφερε με αυτά τα ποσοστά  είναι ότι  δεν μπορεί  να λέει ότι εκπροσωπεί τον κλάδο των σταθμαρχών .



Ενστάσεις και προβληματισμοί για την διαδικασία των εκλογών.


Όσον αφορά την διαδικασία των εκλογών πληροφορούμαστε για έντονο προβληματισμό από συναδέλφους σταθμάρχες που έφτασε μέχρι και την κατάθεση ένστασης η οποία τελευταία στιγμή αποσύρθηκε .

Για τις εκλογές που έγιναν δεν είδαμε πουθενά  αναρτημένο ή δημοσιευμένο πρόγραμμα εκλογών κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές!!

Θα θυμίσουμε την έντονη κριτική που άσκησε ιστότοπος που πρόσκειται  στον ΣΥΡΙΖΑ (και οχι μόνο )   εναντίον των εκλογών του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ  οι οποίες ήταν τυπικότατες , συμμετείχαν σχεδόν 400 άτομα και εξέδωσε αναλυτικά αποτελέσματα στις 4 ημέρες

Για τις εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ η οποία είχε μόλις 75 ατομα να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία ,και έβγαλε αποτελέσματα  σχεδόν μία εβδομάδα μετά ,ο συγκεκριμένος ιστότοπος και ο διαχειριστής του κατάπιε το αμίλητο νερό όπως κατάπιε το αμίλητο νερό  και για τις 13 θέσεις στο ΔΣ σωματείου με 75 ψηφοφόρους!!

Για τα άλλα σωματεία στο σιδηρόδρομο είχε να πει για συνδικαλιστικές καρέκλες που πρέπει να τις  μειώσουν αλλά όταν είναι για συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ «κάνει …τζιζ»


Δημιουργική λογιστική το είχε πει ο Σημίτης


Και κάπως έτσι το ιντερνετικό φερέφωνο προσπαθεί να παρουσιάσει μια ολική αποτυχία ως επιτυχία αφού ανακάλυψε συμμετοχή στις εκλογές που ξεπέρασε το 55% ενώ βλέπει και 70% συμμετοχή στους εγγεγραμμένους στον κατάλογο.!!Και όλα αυτα με 75 σταθμάρχες στους 181 συνολικά να συμμετέχουν και 106 να απέχουν.Δόξα και τιμή λοιπόν στην δημιουργική αριθμητική.


Αξίζει να αναφέρουμε επίσης 


Την προκλητική και ψευδή   αναφορά  για την ΔΕΣΚ και περί αποχής της από τις εκλογές της  ΠΕΣΟΣΕ.Η ΔΕΣΚ  τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει συμμετάσχει ποτέ με ψηφοδέλτιο της στις εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ αλλά το φερέφωνο την κατηγορεί ότι τώρα απείχε!!

Προκλητική και η αναφορά περί υποψήφιων σταθμαρχών στο ΚΕΚ που η ΠΕΣΟΣΕ επέλεξε να μην εγγράψει ως μέλη (έκανε χάρη δλδ)

Γιατί μήπως μπορούσε να τους γράψει ως μέλη;

Και πόσοι είναι οι σταθμάρχες στο ΚΕΚ που εκπαιδεύονται μέσα από τις εσωτερικές μετατάξεις; Μόλις 9 .



Τέλος θα σταθούμε στην κριτική που μας ασκούν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ  όταν τους φέρνουμε αντιμέτωπους με την σκληρή πραγματικότητα από τα ψέματα που έχουν κατα καιρούς πει στους σιδηροδρομικούς.

Για κάθε λέξη κριτικής που τους κάνουμε  το μόνο που ακούμε από την δική τους  πλευρά είναι η προσωπική επίθεση  χωρίς ΠΟΤΕ  καμία απάντηση.Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εντρυφήσει στην μέθοδο που νομίζουν ότι τους βολεύει καλύτερα με το να κατηγορούν  αυτούς που τους ασκούν κριτική ως γραφικούς,ως αποτυχημένους,ως γιαλαντζι και αλλά πολλά που  στο κάτω κάτω δείχνει και τον χαρακτήρα μερικών από αυτούς.

Αν λοιπόν επιλέγουν αυτή η πρακτική να  είναι αυτή  που τους χαρακτηρίζει συνδικαλιστικά  εμάς δεν μας ενοχλεί καθόλου γιατί κάθε φορά αποδεικνύει ότι είναι κενοί  επιχειρημάτων και πλούσιοι στον κιτρινισμό,τον συνδικαλιστικό αυριανισμό,τον εργοδοτισμό,και την υποτέλεια.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ .ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ.