Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για προσλήψεις τεχνικού προσωπικού


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,  

        Από το 2018 η Ιταλικών συμφερόντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει  δεσμευτεί για “επενδύσεις “ ύψους 500εκ.€ που μέχρι και σήμερα δεν έχει πραγματοποιήσει.

          Μετά  την ανακοίνωση της αγοράς  5 εννιάδυμων συρμών ETR 470 από την  μητρική εταιρεία, ο ένας έφτασε στο Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης.

          Οι συρμοί αυτοί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κόστισαν περίπου 47,5 εκ. €. Οι συρμοί ETR 470 θα έρχονται στην Θεσσαλονίκη για δοκιμές-επισκευές-παρεμβάσεις μετά  την  ανακατασκευή τους. 

         Παρακολουθούμε την σταδιακή απόκτηση των 5 εννιάδυμων συρμών ETR 470 από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την εγκατάσταση τους στο Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης, η ALSTOM η οποία έχει επιφορτιστεί με το επενδυτικό πρόγραμμα, επέλεξε και προσέλαβε 10 και πλέον  τεχνίτες από αυτούς που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέλυσε τον Μάιο του 2020, προφασιζόμενη την πανδημία και οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί από την Δημόσια ΕΕΣΣΤΥ,  για να πλαισιώσει τους ιταλούς  εξειδικευμένους τεχνικούς της.

       Το ερώτημα είναι πότε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επαναπροσλάβει το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που απέλυσε για να εκπαιδευτούν και σε αυτό το τροχαίο υλικό ώστε να μπορεί η εταιρεία να τα συντηρεί μόνη της.  

       Υπάρχει σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη και κάλυψη των αναγκών με προσλήψεις στα μηχανοστάσια και εργοστάσια; 

       Μήπως η εταιρεία τελικά έχει άλλους στόχους ;

       Ελπίζουμε κάποιος υπεύθυνος να δώσει…υπεύθυνες απαντήσεις!

Το Δ.Σ   ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ