Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μέτρα προστασίας και στήριξης των εργαζόμενων λόγω COVID-19



ΑΘΗΝΑ 19/8/2020
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 496

ΠΡΟΣ:
1) Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο TRENITALIA κ. Iacono Orrazio
2) Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Φίλιππο Τσαλίδη
3) Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών κ. Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή
4) Υφυπουργό Μεταφορών& Υποδομών κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ συναισθανόμενο την σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργείται από την εξάπλωση του COVID-19 και την αύξηση των κρουσμάτων, με ευθύνη και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η εταιρεία καλεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

α) να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ Covid-19, σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας και ιδιαίτερα στις ειδικότητες επί των αμαξοστοιχιών (Έλξη & Κίνηση) όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα των ειδικών και η νομοθεσία.
β) να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την πρόληψη από τον ιό όπως η διανομή μασκών και λοιπού υγειονομικού υλικού σε όλο το προσωπικό όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.
γ) να προσαρμοστούν τα κυκλώματα εργασίας , με σκοπό την όσο το δυνατόν μικρότερη σε χρονική διάρκεια, έκθεση του προσωπικού Έλξης και Ελέγχου Κίνησης Αμαξ/χιών με το επιβατικό κοινό.
δ) να διευκολυνθεί το προσωπικό με τα ωράρια εργασίας λόγω ειδικών συνθηκών και
ε) να παρασχεθεί οικονομική βοήθεια σε όσους είτε νοσήσουν από τον ιό, είτε τεθούν σε καραντίνα λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Καλούμε την κυβέρνηση να μεριμνήσει για την γενναία οικονομική στήριξη της εταιρείας, ώστε αυτή με την σειρά της να ενισχύσει τον αριθμό των δρομολογίων, επιδεικνύοντας στην πράξη κοινωνική ευαισθησία, ώστε και το επιβατικό κοινό να αισθανθεί την μέγιστη ασφάλεια κατά την χρήση του τραίνου.
Είναι προφανές ότι αυτή η οικονομική ενίσχυση, θα λειτουργήσει καταλυτικά και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, αλλά και για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων που έχασαν την δουλειά τους εν μέσω της πανδημίας, καθώς και τον προγραμματισμό νέων προσλήψεων, που είναι αναγκαίες για την απρόσκοπτη λειτουργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο COVID-19 χτύπησε τις πόρτες των σπιτιών μας και απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Προκειμένου να αποφύγουμε πρωτόγνωρες και δυσάρεστες καταστάσεις, οφείλουμε όλοι να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των ειδικών και των επιστημόνων, οι οποίες βασίζονται στην έρευνα και την τεκμηρίωση έχοντας την ιατρική σφραγίδα.
Οδηγίες που υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη και στην αποφυγή εξάπλωσης του φονικού ιού, προστατεύοντας ταυτόχρονα επιβατικό κοινό και εργαζόμενους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΟΓΕΝΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΛΑΖΟΥ  ΒΑΣ.ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ