Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Aνακοίνωση ΣΒΕΕ για τις απολύσεις στην ΕΕΣΣΤΥ


                ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                   RAILWAY WORKERS ASSOCIATION OF NORTHERN GREECE


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 01/08/2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

    Μετά το διαμελισμό του ΟΣΕ και την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ., ζούμε σ΄ένα διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον, ένα περιβάλλον το όποιο έχει προβληματίσει όλους τους εργαζόμενους, γεμίζοντάς τους ταυτόχρονα  ανησυχία για το αύριο τους.
    Προβληματισμός επικρατεί στους εργαζομένους μετά από τις οκτώ (8) απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ήρθε και η απόφαση για την μη ανανέωση των συμβάσεων σε εικοσιένα (21) εργαζόμενους, από την Διοίκηση της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.


      Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος είχε ζητήσει όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

     ΖΗΤΑΜΕ από τη Διοίκηση της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο να άρει την απόφαση αυτή και όλοι οι συμβασιούχοι να γίνουν αόριστου χρόνου .

    Όσο για τους χθεσινούς  στυλοβάτες αυτών των πολιτικών που με τις υπόγραφες τους συνέβαλαν στην ιδιωτικοποίηση της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. είναι τουλάχιστον κωμικό ή αστείο να ρίχνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα και να το παίζουν τώρα υπερασπιστές της τεχνικής βάσης.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ