Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες

Κινητοποίηση καταδίκης της παρουσίας ενός ακόμα αμερικανικού πολεμικού πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποίησαν συνδικάτα και φορείς της περιοχής. Με τα πανό και τις ανακοινώσεις τους τα σωματεία και οι φορείς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή ενώ στη συνέχεια πορεύτηκαν προς το λιμάνι και συγκεκριμένα προς το σημείο που έχει αγκυροβολήσει το ΝΑΤΟικό πλοίο «USS Mesa Verde LPD-19» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, διαδηλώνοντας πως είναι ανεπιθύμητο στο λιμάνι της πόλης. Η πορεία έφτασε έξω από την πύλη Ε12 (σταθμός κρουαζιέρας β'), όπου τα συνθήματα δυνάμωσαν στη θέα του ΝΑΤΟικού πλοίου. 



Με τα τρικάκια που πέταξαν στη διαδρομή και τις ανακοινώσεις που μοίρασαν κάλεσαν στην πανελλαδική κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη«Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν»«Πατριωτισμός το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού»«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.
Στη κινητοποίηση συμμετείχε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
Λίγο πριν τη συγκέντρωση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανάρτησαν γιγαντοπανό στο λιμάνι του Πειραιά, στα κτήρια των αποθηκών δίπλα στο Ρολόι, με το σύνθημα «ΝΑΤΟ killers go home», στέλνοντας το μήνυμα πως το ΝΑΤΟ είναι ανεπιθύμητο στους εργαζόμενους της πόλης.
«Βροντοφωνάζουμε ότι οι βαμμένοι με το αίμα του ιρακινού, του γιουγκοσλαβικού, του αφγανικού, του παλαιστινιακού λαού, μακελάρηδες είναι ανεπιθύμητοι», είπε μιλώντας στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Κοραή ο Νίκος Τζώρτζης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά. Ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες που βαραίνουν την ελληνική κυβέρνηση για την ενεργή συμμετοχή και την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Κάλεσαν το λαό του Πειραιά να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια. «Απαιτούμε να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τη διέλευση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, για τη συμμετοχή τους σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις», σημείωσε και κατέληξε καλώντας σε αγώνα για να γίνει πράξη το σύνθημα «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»(Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία)