Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Μερικές παρατηρήσεις για τα στατιστικά στο ΜΑΙ

Τα στατιστικά  που αναρτήθηκαν στο ΜΑΙ  έχουν πολλά λάθη και παραλείψεις. Έτσι όπως έχουν καταρτιστεί  δηλαδή από μόνο μία οπτική γωνία δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.
Δεν μπορεί στα εμπορικά να συνυπολογίζουν το Θριάσιο ή στα προαστιακά τις εφεδρείες του αεροδρομίου!!!
Στην κατοχή μας έχουμε ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ που έχει καταρτίσει η κεντρική υπηρεσία στο ΜΑΙ από το 2016 και μετά αλλά επίσης έχουμε καταρτίσει και εμείς στατιστικά με βάση το πρόγραμμα όπως αυτό βγαίνει κάθε εβδομάδα από τους 2 προισταμένους.
Τα στατιστικά λοπόν αυτά  και στις 2 περιπτώσεις έχουν και άλλες κατηγορίες εκτός από αυτά που έχουν αναρτηθεί στο ΜΑΙ όπως :διανυκτερεύσεις,υπερωρίες,νυχτερινές υπερωρίες,κυριακές,νυχτερινές ώρες και αναπαύσεις που έχουν χορηγηθεί.
Τα στατιστικά της υπηρεσίας έχουν μια ουσιώδη  διαφορά σε σχέση με τον προγραμματισμό εργασίας.Οι αλλαγές που κάνουν οι μηχανοδηγοί σε σχέση με το πρόγραμμα που  βγαίνει κάθε εβδομάδα καταλήγουν   σε ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα.
(Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα γίνεται  κυριολεκτικά κατακόκκινο από τις αλλαγές που γίνονται στις υπηρεσίες μεταξύ των συναδέλφων .)Στην ουσία οι μηχανοδηγοί στην συντριπτική τους πλειοψηφίας με αυτό τον τρόπο απορρίπτουν για πολλούς και διάφορους λόγους ΟΛΑ όσα βγάζει ο προγραμματισμός του ΜΑΙ!!
Τα στατιστικά λοιπόν  του προγράμματος (όπως το βγάζουν οι 2 προιστάμενοι στην αρχή της εβδομάδας )είναι τελείως διαφορετικά με τα στατιστικά που  προκύπτουν μετά τις αλλαγές που  κάνουν  μόνοι τους οι μηχανοδηγοί.Αυτό το επισημάναμε στον προιστάμενο κεντρικής υπηρεσίας του ΜΑΙ και μας απάντησε οτι τον ενδιαφέρει αυτό που κάνουν πραγματικά οι μηχανοδηγοί και όχι αυτό που προγραμματίζονται!!Μας προκάλεσε πολύ αρνητική εντύπωση η απάντηση του καθώς κατά την δική μας άποψη έτσι αποκρύπτονται οι πραγματικές προθέσεις του φύλλου υπηρεσίας...

Για παράδειγμα όταν μηχανοδηγός προγραμματίζεται σε ενα μήνα 16 υπηρεσίες από 09:00 το πρωί !! αυτό δείχνει συγκεριμένη πρόθεση από το φύλλο υπηρεσίας.
Όταν ο  ίδιος μηχανοδηγός αλλάξει τις μισές υπηρεσίες ή όλες ,με απογευματινές ή βραδυνές τι σχέση μπορούν να  έχουν τα στατιστικά του προγράμματος με τα στατιστικά από  αυτά που κάνει πραγματικά;
Τα στατιστικά   που έχουμε καταρτίσει  εμείς  με βάση τον υπηρεσιακό εβδομαδιαίο προγραμματισμό φανερώνουν άλλα πράγματα..ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ..
Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε τους μηχανοδηγούς  οτι όσες φορές παραλάβαμε στατιστικά μας ζητήθηκε  από τον προιστάμενο κεντρικής υπηρεσίας του ΜΑΙ να μην τα αναρτήσουμε  ουτε στο διαδίκτυο ουτε στην αίθουσα των μηχανοδηγών καθώς αυτά τα στατιστικά  όπως μας έλεγε ήταν για χρήση ελέγχου και σχηματισμού εικόνας από την τοπική γραμματεία.
Αφού λοιπόν άλλαξαν τα δεδομένα  της δημοσιοποίσης των στοιχείων χωρίς κανείς να μας ενημερώσει  οτι πλέον μπορούμε να τα δημοσιοποιήσουμε ελεύθερα
ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΙ
  • ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ 2016 ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΕΣ(και οχι μόνο τα τρένα)
  • ΤΑ  ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΥΝ ΟΙ 2 ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΑΙ
  •  ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ  ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ