Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ



ΑΘΗΝΑ 11/5/2021 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

     Την Μεγάλη Τρίτη 27.04.2021, κοινοποιήθηκε στο προσωπικό της Διεύθυνσης Συντήρησης Τροχαίου Υλικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου Καθηγητή κ. Φίλιππου Τσαλίδη, με την οποία εκφράζεται η ευαρέσκεια του για την προσφορά του συναδέλφου κ. Καπέλιου Ιωάννη, στην υλοποίηση του έργου συντήρησης του τροχαίου υλικού, κατά τρόπο που υπερβαίνει το καλώς εννοούμενο επαγγελματικό καθήκον.


     Οι ικανότητες, τα επιτεύγματα και το μεράκι του συνάδελφου που πηγάζει από την αγάπη του για το Σιδηρόδρομο είναι γνωστά σε σημαντική μερίδα του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και  ιδιαίτερα στον κλάδο συντήρησης, διαχρονικά και σαν εργαζόμενος στον ΟΣΕ και στην ΕΕΣΣΤΥ, αλλά είναι η πρώτη φορά που με επίσημο τρόπο η Διοίκηση της δραστηριότητας συντήρησης (υπό οποιαδήποτε εταιρική μορφή της),αναγνωρίζει και αναδεικνύει τα επιτεύγματα του συγκεκριμένου συνάδελφου, ο οποίος δημιούργησε ουσιαστικά εκ του μηδενός, μια αξιοζήλευτη δομή εντός της εταιρείας, η οποία είναι σε θέση να επιλύει όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές διατάξεις του τροχαίου υλικού, εξοικονομώντας τεράστιους οικονομικούς πόρους στην εταιρεία μας.


     Για την πρωτοβουλία του αυτή, επικροτούμε την ενέργεια του κ. Διευθύνοντα  Συμβούλου, ο οποίος πέραν των αυτονοήτων, θεωρούμε ότι πετά στο «κάλαθο των αχρήστων» κακεντρεχείς εισηγήσεις και συμβουλές, αυτόκλητων δήθεν σωτήρων του σιδηροδρόμου, που με ιδιοτελή και ανόσια κίνητρα σπίλωσαν την επαγγελματική τιμή και υπόληψη των εργαζομένων στην τεχνική βάση της εταιρείας.


     Τέλος, δημοσίως συγχαίρουμε τον συνάδελφο κ. Καπέλιο Ιωάννη για όσα προσέφερε και προσφέρει στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο. Το παράδειγμα του είναι μοναδικό μεν ως προς το μέγεθος της προσφοράς και την έκταση των επιτευγμάτων, αλλά δείχνει τις δυνατότητες που έχει ο τεχνικός κλάδος της εταιρείας, μέσα από προϋποθέσεις και κατάλληλα μέσα να δημιουργήσει και όχι με διαδικασίες εγκατάλειψης, απαξίωσης και εκδίκησης όπως  πρόσφατα έγινε με τη Σ.Σ.Ε., και την έλλειψη οργανογράμματος , αποτελεί δε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους συναδέλφους.


Το ΔΣ ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ