Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Δελτίο τύπου ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το πρόστιμο στον συνάδελφο της κίνησης

 

                                                                                                                    ΑΘΗΝΑ 10/11/2020

                                                                                                                  

                  

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

       Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική των προστίμων  στους εργαζόμενους που προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εν μέσω μιας πανδημίας που δοκιμάζει ολόκληρη την κοινωνία.

 

     Εν μέσω απαγορευτικού οι σιδηροδρομικοί αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς καλούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο ( κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή)   και με σημαντικό  κίνδυνο για την υγεία τους.

 

      Η κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει άμεσα την νομοθεσία που προβλέπει πρόστιμα στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ  όταν δεν τηρείται το μέγιστο ποσοστό πληρότητας του 65% στους επιβάτες .

 

       Είναι υποχρέωση της πολιτείας  και των εταιρειών να αναλάβουν πρωτοβουλίες όπως να υπάρχει περισσότερη  διαθεσιμότητα  τροχαίου υλικού (συρμών κλπ, ) και πυκνότητα δρομολογίων,   προς επίλυση των προβλημάτων συγχρωτισμού που παρουσιάζονται στα ΜΜΜ και όχι να επιβάλει πρόστιμα στους  εργαζόμενους σε αυτά.

 

      Ακόμη είναι υποχρέωση της διοίκησης κάθε εταιρείας μεταφορών να αναλάβει την διενέργεια προληπτικών τεστ για τον κορονοϊό σε όλο το προσωπικό που απασχολεί. 

 

                                                      

 

          Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ