Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Για τα λάθη του παρελθόντος δεν δικαιούνται κανείς να πανηγυρίζει ούτε και να χαίρεται


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 24-7-2022

Για τα λάθη του παρελθόντος

δεν δικαιούνται κανείς

να πανηγυρίζει ούτε και να χαίρεται

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

      Μετά  την συνάντηση που είχαμε τα τρία σωματεία (εμείς το αναφέρουμε ότι  είμασταν και τα τρία σωματεία) με τον διευθύνοντα σύμβουλο  της HELLENIC TRAIN, το σωματείο μας έβγαλε μια λιτή ανακοίνωση προς ενημέρωση όλων των εργαζομένων για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

     Άλλωστε οι συνάδελφοί μας περίμεναν με αγωνία τις απαντήσεις του διευθύνοντος συμβούλου κυρίως για το άρθρο 50 της Σ.Σ.Ε, ενός άρθρου που όμοιό του δεν υπάρχει στο ιστορικό των συνδικάτων !

Η φράση “ότι δεν καταβάλλεται δεν αναζητείται” θα ακολουθεί αρνητικά για πάντα αυτούς που την σκέφτηκαν και αυτούς που την υπέγραψαν!

    Το σωματείο μας δεν είχε καμία πρόθεση να βγάλει άλλη ανακοίνωση πέραν αυτής που προαναφέραμε, δηλαδή της ενημέρωσης του αποτελέσματος της συνάντησης , σεβόμενοι την αγωνία των συναδέλφων οι οποίοι, σε μια δύσκολη συγκυρία χρηματοδότησαν ουσιαστικά την πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στέρησαν χρήματα που δικαιούνταν από τις οικογένειες τους !

    Είμαστε όμως αναγκασμένοι να απαντήσουμε στους πανηγυρισμούς, στις χαρές και ταυτόχρονα στις κατηγορίες που μας αποδίδουν.

Ημέρα δικαίωσης και χαράς λένε…

    Για ποια μέρα μιλούν οι συνάδελφοι ;

Για την ημέρα που μας ανακοίνωσε η εταιρεία τα οικονομικά της αποτελέσματα τα οποία είναι θετικά, λόγω των διεθνών λογιστικών προτύπων και λόγω της ενίσχυσης της εταιρείας από την υπογραφή της απαράδεκτης ΣΣΕ  ;

    Αναλογιστήκανε ποτέ, κάνοντας την αυτοκριτική τους, ποιες θα ήταν οι συνέπειες για τους εργαζομένους εάν η κατάληξη ήταν αρνητική ;

Τότε για ποια ημέρα θα μιλούσαν ;

     Μήπως θα μιλούσαμε για ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ;

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ;

     Μη γελιόσαστε συνάδελφοι…Η φράση “αμοιβές που δεν καταβάλλονται δεν αναζητούνται” είναι όνειδος και δεν αποτελεί δικαίωση για κανέναν συνδικαλιστή που σέβεται τον εαυτό του.

Υπήρχε πρόθεση για αναστολή των συμβάσεων εργασίας από την εταιρεία μας λένε…

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ ;

     Υπάρχει γραμμένη στα πρακτικά των συναντήσεων που τάχα είχαν τα δυο σωματεία με την διοίκηση;

    Εάν ναι τότε γιατί δεν αναφέρθηκε σε αυτό ο τότε διευθύνων σύμβουλος στην συνάντηση που είχαμε στις 29/10/2020 όλα τα σωματεία ;

     Μοναδική πρόθεση του τότε συμβούλου, ήταν να υπογράφει μια ΣΣΕ όπως εκείνος ήθελε και όπως υποσχέθηκε στους Ιταλούς!

     Μια ΣΣΕ με πλαφόν κατά την ένταξη των εργαζομένων της πρώην ΕΕΣΣΤΥ  από το 2019, δλδ πριν την έναρξη της πανδημίας και αυτό θα το θυμάστε καλά εάν δεν έχετε μνήμη χρυσόψαρου…

Λοιπόν;

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ;(υπάρχουν τα πρακτικά)

    Νομίζετε ότι μπορείτε να μας δουλέψετε ;

Πως μια εταιρεία που χρηματοδοτείται με 50εκ.€ το χρόνο από το Ελληνικό δημόσιο μπορεί να βγάλει σε αναστολή εργασίας τους εργαζομένους της ;

Χάθηκε σημαντικός χρόνος σε συζητήσεις με τα σωματεία λένε…

    Είναι χάσιμο χρόνου λοιπόν για εσάς οι συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των τριών σωματείων ; Αυτό πιστεύετε ;

  Όμως ΝΑΙ…Ήταν χάσιμο χρόνου για εσάς γιατί είχατε αποδεχθεί στο ακέραιο ότι σας σέρβιρε ο Τσαλίδης.    

  Προσπαθήσατε πολύ να κρύψετε την μεταξύ σας συμφωνία παραπλανώντας όχι μόνο το δικό μας σωματείο αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων σας, δίνοντας άλλες προτάσεις σε εμάς ενώ μετά εμφανίζατε διαφορετικές προτάσεις τις οποίες τάχα συζητούσαμε από τον από τον Ιούλιο του 2020 ; 

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ ; ( υπάρχουν τα πρακτικά  και τα e-mail )

Εμείς δεν αποχωρίσαμε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων λένε…

    Φυσικά και δεν αποχωρίσατε από το τραπέζι των δήθεν διαπραγματεύσεων γιατί απλά δεν διαπραγματευτήκατε!!!

 Απλώς μια συνδιαλλαγή κάνατε που δεν γνωρίζει κανείς ποιος ωφελήθηκε από αυτήν.

      Εμείς τηρώντας τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του σωματείου μας, αρνηθήκαμε να μείνουμε σε μια ΣΤΗΜΕΝΗ “ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ” από την οποία οι εργαζόμενοι έβγαιναν ζημιωμένοι!!!

Μπορείτε έστω και πρόχειρα να πείτε στους συναδέλφους της τεχνικής βάσης, πόσα χρήματα έχασαν από το 2019, τότε που η ΠΟΣ με εξουσιοδότηση των σωματείων μελών της πήγε στον ΟΜΕΔ και εσείς στηρίζατε την εργοδοτική πλευρά? 

Χωρίς κανένας συνάδελφος να χάσει το ελάχιστο από τον μισθό του καταγράφοντας αυξήσεις λέτε…

Μπορείτε έστω και πρόχειρα να πείτε στους συναδέλφους Συνοδούς Αμαξοστοιχιών πόσα χρήματα έχασαν από το πάγωμα των κλιμακίων και από τις χιλιομετρικές διάφορες με άλλες ειδικότητες από τον Ιανουάριο του 2021, και στους εργαζόμενους της τεχνικής βάσης που έφτανε μέχρι και τα 500 ευρώ κάθε μήνα ( 500*14 = 7.000 ευρώ μόνο για το 2021 χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι δευτερεύουσες απολαβές) μεσοσταθμικά περίπου  4.000 ευρώ ,

    Τιμωρήσατε τους νέους που έκαναν το λάθος να κάνουν οικογένεια…

    Τιμωρήσατε τους συνάδελφους που έφυγαν στην σύνταξη με μειωμένες αποδοχές…

     Θεσπίσατε τα 650€ ως “μισθό” νεοπροσλαμβανόμενου…

    Δεν καταθέσατε ποτέ οικονομικές προτάσεις!!!

ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ ; ( υπάρχουν τα πρακτικά  )

     ΜΟΝΟ το δικό μας σωματείο κατέθεσε οικονομική πρόταση με την οποία οι υποχρεώσεις της εταιρείας μαζί με τις ουσιαστικές αυξήσεις ήταν της τάξεως του 19,93%!!!

ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ ; ( υπάρχουν τα πρακτικά )

 Και μια ερώτηση…

Εάν δεν υπογράφατε το πλαφόν με την ΣΣΕ ήταν υποχρεωμένη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μα καταβάλει το σύνολο των χρημάτων που απορρέαν από την μισθολογική ένταξη ;

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συναδέφισσες – συνάδελφοι 

    .

      Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά,  γνωστά και άγνωστα σε εσάς, αλλά είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας  αυτά που μας χωρίζουν και να πάμε μπροστά με αυτά που μας ενώνουν για το καλό όλων των εργαζομένων .

      Δεν είναι καιρός ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε και χαρές…

Είναι η ώρα να σκύψουμε το κεφάλι πάνω από τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων που έχουν στην καθημερινότητά τους και να συνεννοηθούμε για τη νέα ΣΣΕ  της οποίας οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν σύντομα!

     Τώρα είναι  η ώρα της δικιάς μας ευθύνης η ώρα του σωματείου όλων τον εργαζομένων της HELLENIC TRAIN  χωρίς αποκλεισμούς χωρίς μυστικές συναντήσεις προαποφασισμένα και προαπαιτούμενα της διοίκησης!

Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης προς το συμφέρων όλων μας .

ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ