Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Ανακοίνωση Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου για το ενιαίο σωματείο στον ΟΣΕ

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σ.Π.Α.Π.)

ΤΜΗΜΑ Π.Ο.Σ. – Ε.Κ.Π. 

Τηλ.: 2103830240 – 2103847029, Fax: 2103830194





Ταχ. Δ/νση ΠΕΙΡΑΙΑ: Ομηρ Σκυλίτση 19, Τ.Κ. 18531                                       ΑΡΙΘ. ΑΝΑΓΝ. ΑΠΟΦ. 338/72

Ταχ. Δ/νση ΑΘΗΝΑΣ: Κάνιγγος 6, Τ.Κ. 10677                                           ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – Α.Μ. 1191


ΑΘΗΝΑ,  11/8/2021

A N A K O I N Ω Σ Η


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Εδώ και πολλά χρόνια γίνεται κουβέντα για την ενοποίηση των πολλών Σωματείων Εργαζομένων που υπάρχουν στον ΟΣΕ και αποδείχτηκε ότι λειτουργούσαν με γνώμονα το συμφέρον του κάθε κλάδου και όχι συνολικά των Σιδηροδρομικών και του Σιδηροδρόμου.    

Αυτό πλέον έχει κριθεί εκ του αποτελέσματος. Ο Σιδηρόδρομος κατακερματίστηκε και πουλήθηκε αντί πινακίου φακής σε ιδιώτες. Συρρικνώθηκε, με το προσωπικό του σήμερα να είναι λιγότερο από 1.000 εργαζόμενοι. 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν να γίνουν πάνω από μία 20ετία και λογής-λογής εργολάβοι να λυμαίνονται ότι έχει απομείνει. Κτίρια και υποδομές του λεηλατήθηκαν, μισθοί και δικαιώματα περισκόπησαν, η εργασία εντατικοποιήθηκε.

      Τα αίτια βέβαια, δεν αφορούσαν μόνο τον  αριθμό των Σωματείων, αλλά πάνω από όλα την έλλειψη Ταξικής Κατεύθυνσης αυτών των Σωματείων, όπου γι΄αυτό τις περισσότερες φορές εξυπηρετούσαν τις εκάστοτε Κυβερνήσεις και Διοικήσεις.

Το Νέο Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, σίγουρα θα είναι πιο μαζικό, θα έχει μεγαλύτερη ισχύ και απήχηση, θα μπορεί να διεκδικεί από καλύτερη θέση, λόγω μαζικότητας, τα αιτήματα των εργαζομένων, θα είναι καλύτερο εργαλείο στα χέρια των νέων συναδέλφων που θα έρθουν, αν έρθουν. Φτάνει πάνω από όλα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Σιδηροδρομικών και όχι των Διοικήσεων που διορίζονται από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις για να εφαρμόσουν την πολιτική τους που είναι το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα στο όνομα της «δήθεν ανάπτυξης».

Σίγουρα κάποιοι θέλοντας να κρατήσουν τις καρέκλες τους και τα προνόμιά τους δεν θα συμμετέχουν, όμως είναι λίγοι και η καθημερινότητα θα τους απαξιώσει. Η μεγάλη πλειοψηφία των Σιδηροδρομικών θα συμμετέχει ενεργά στο Νέο Σωματείο.


Καλούμε όλους τους Σιδηροδρομικούς όλων των ειδικοτήτων και με όποια σχέση εργασίας έχουν, να εγγραφούν στο Νέο Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ και από κοινού να παλέψουμε για το μέλλον του Σιδηροδρόμου και των Εργαζομένων του.

Πρώτο αίτημα

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τέλος στην ομηρία των Συμβασιούχων και ωρομίσθιων.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για ΟΛΟΥΣ.
  • 8ωρο, 5θήμερο με δικαιώματα.
  • Αυξήσεις μισθών.

Και βέβαια δε θα σταματήσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία του λαού, για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για Αύξηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση των Φυσικών καταστροφών Μαζί με όλα τα Συνδικάτα των εργαζομένων στη χώρα μας.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Σ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                           ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΣ