Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Παραλήρημα από τον βούρκο .«Μας έσωσε» ,«οι τεχνίτες πήραν κάργα αυξήσεις»,«γονάτισε και η DB μπροστά του» ..κ.α



Σκορπάει αβίαστο γέλιο ο φανφάρας της ελξης με το πρωτοφανές παραλήρημα του.Αφου φυσικά μας βρίζει για άλλη μια φορά  που τον ξεμπροστιάζουμε για τα καθημερινά αίσχη του και την ανικανότητα του (καθώς είναι ικανός μόνο για το χειρότερο)  ,σήμερα μάθαμε ότι ,σύμφωνα πάντα  με το μυαλό του , «γράφει ιστορία» σε πανευρωπαικό επίπεδο.Ομολογούμε ότι δακρύσαμε από τα γέλια καθώς δεν περιμέναμε να υποστεί τέτοια διδακτική ήττα το Γερμανικό δημόσιο αλλά και τα συνδικάτα με τα μόλις ...37.000 μέλη!!Σύμφωνα με το παραλήρημα του λοιπόν :

  1. Μας έσωσε για αλλη μια φορά.
  2. Μας μπουκωσε τόσα πολλά λεφτά που δεν ξέρουμε που να τα χαλάσουμε
  3. Με κόπο πέτυχε να παίρνει ο μηχανοδηγός 3 ρεπό το μήνα
  4. Πηρε καρτες για τα 30 ευρω το μήνα.Καθαρά πάντα.
  5. Πέτυχε προσλήψεις που ήδη γίνονταν! Θα μπει ειδικό αντιδραστήριο για να επιταχυνθει η διαδικασια.Δηλαδή οι υποψήφιοι μηχανοδηγοί θα γραφουν πιο γρήγορα τα τεστ ενώ οι γιατροί θα κάνουν ταχύτερα τα τσεκ απ.Παμε δυνατά δλδ
  6. Οι τεχνίτες πίνουν σαμπάνιες στα μηχανεργοστάσια.60 ευρώ ο ενας ,100 ευρώ ο αλλος που να τα χαλάσουν δεν ξερουν.
  7. Οι Γερμανοί ; Τς...τς ...δεν ήξεραν δεν ρώταγαν;Γατάκια!!
  8. Η DB γονάτισε μόλις είδε την σσε που υπέγραψε ο αετός μας !!.Φήμες λένε ότι στο ΔΣ της DB είναι ανάστατοι και τον  θέλουνε μεταγραφή για να διαπραγματευτεί για τα 37,000 μέλη.Οχι 3,2% δεν θα πάρουν αλλά θα πληρώσουν κιόλας και θα ζητήσουν και συγγνώμη που σήκωσαν κεφάλι.
  9. Ζήσε το Μύθο σου όσο διαρκει.

Στα σοβαρά όμως 

Να σε λέει γραφικό ένας πουλημένος  το λές και θράσος.Οχι ότι δεν περιμέναμε το ακατάσχετο υβρεολόγιο και την παραπληροφόρηση  ειδικά από τέτοια άτομα .Μας έχουν  συνηθίσει άλλωστε σε τέτοιου είδους επιχειρηματολογία όλα αυτά τα χρόνια.

Τα γεγονότα δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε να κρύψουν την αλήθεια

Από την ημέρα αναληψης της διαχειρίσης του σωματείου των μηχανοδηγών από την συνεξέλιξη(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ -ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ)  συνεπικουρούμενη από την νέα  έλξη τέθηκε σε εφαρμογή εκτεταμένη εντατικοποίηση της εργασίας με πρωταγωνιστές συνδικαλιστές του κλάδου

Συνδικαλιστές αφού υπέγραψαν 7ημερη και 9ημερη εργασία το 2018  ,την ξαναυπέγραψαν ως 7ημερη στην νεα συλλογική σύμβαση εργασίας .Σαν να μην έφτανε αυτό προχώρησαν σε νέα συμφωνία εκτός σσε και υπέγραψαν την επιδότηση του πληρωμένου ρεπο με 30 ευρώ Δεν τους έφτανε δλδ η 7ημερη εργασία ήθελαν να πιέσουν ακόμα παραπάνω.Απόδειξη της υποκρισίας τους είναι οτι συνδικαλιστης που σήμερα μας αποκαλεί γραφικούς και μας κουνάει το δάχτυλο  εργάστηκε 6 ρεπό μέσα σε ένα μήνα ..-6 ΡΕΠΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.Είναι  από αυτούς που κράταγαν πανό εναντίον του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ωρου και κραυγάζουν εναντίον της κατάργησης  της Κυριακάτικης  αργίας αλλά δουλεύουν σχεδόν όλες τις Κυριακές του μήνα. 

Η ντροπή τους είναι τέτοια που δεν κυκλοφορούν επίσημα  λεπτομέρειες από την νέα συμφωνία που υπέγραψαν  παρα μόνο επιλεκτικά μέσω email.

Η συμφωνία για την οποία ντρέπονται να μιλήσουν ανοιχτά

Μέρος του  email  που κυκλοφορούν συνδικαλιστές προς το προσωπικό  και αφορά την συμφωνία που υπέγραψαν

Θέμα: Ενημέρωση Μηχανοδηγών για συμφωνία με ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προς: 

Συνάδελφοι συναδέλφισες 

Όπως γνωρίζετε τον Ιούλιο το Σωματείο μας υπέγραψε συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την διενέργεια άμεσων προσλήψεων, διαδικασία που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ περαιτέρω συμφώνησε να καταβάλει επιπλέον αποζημίωση ύψους 30 Ευρώ (καθαρά) σε κάθε μηχανοδηγό, για κάθε ημέρα εργασίας σε ανάπαυση, για την κάλυψη των αυξημένων εξόδων διατροφής που προκύπτουν για αυτές τις μέρες και προκειμένου να καλυφθούν επιβατικά δρομολόγια στην Επικράτεια. 

Η διαδικασία για τις αμοιβές μέχρι στιγμής έχει  ως εξής 

Τις επόμενες ημέρες θα χορηγηθούν στο σύνολο του προσωπικού έλξης, κάρτες e-ticket στις οποίες θα πιστώνονται οι επιπλέον αμοιβές της συμφωνίας, μέχρι και 5 εργάσιμες ημέρες μετά την καταβολή της μισθοδοσίας. 

Για παράδειγμα, μηχανοδηγός που εργάστηκε σε 1 μέρα ανάπαυσης θα λάβει επιπλέον 30 Ευρώ καθαρά, τα οποία θα πιστωθούν στην κάρτα που θα του χορηγηθει, ενώ η πίστωση της αποζημίωσης θα γίνεται μέχρι και 5 εργάσιμες ημέρες μετά την καταβολή της μισθοδοσίας έκαστου μήνα. Η συμφωνία που υπέγραψε το Σωματείο μας ισχύει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ μπορεί να επεκταθεί και μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022. 

Αυτό το  θεωρούν ως επιτυχία και για να το καλύψουν βάζουν  ως  πρόσχημα τις προσλήψεις που όμως ήδη γίνονται και μάλιστα πολύ πριν τον Ιούλιο που υπέγραψαν αυτά που υπέγραψαν.

Η DB και η απεργία

Οσον αφορά την Γερμανία και την απεργία των μηχανοδηγών φυσικά και εμείς δεν είμαστε σε θέση να λύσουμε τα προβλήματα των Γερμανών συναδέλφων .Αυτά φαίνεται τα έχει αναλάβει ο υβριστής μας ο οποίος στις συνεδριάσεις της ΑLE  «άδειο τσουβάλι πάει τσουβάλι έρχεται».

Στην Γερμανία συζητάνε για  αυξήσεις  3,2 % και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά οτι οι μηχανοδηγοί εκεί έχουν αμοιβές που φτάνουν και τα 5000 ευρω το μήνα.Γιατί με ποσοστό αύξησης 3,2% για να πάρεις μόνο 50 ευρώ το μήνα αύξηση σημαίνει μισθό 1500 ευρώ το μήνα.

Και μην ξεχνάμε ότι διαπραγματεύονται και περαιτέρω καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας την μείωση της υπερωριακής απασχόλησης και πολλά άλλα που δεν έχουν καμία σχέση  με τα όσα υπογράφουν κάτι ...πουλημένοι ψευτο αριστεροι .Που να πεις σε Γερμανό για εργασία σε ρεπό θα νομίζει ότι τον δουλεύεις!!

Μην ξεχνάμε επίσης οτι η DB  υπέστη σοβαρή οικονομική ζημία  από την πανδημία και παρόλα αυτά έχει ήδη   συμφωνήσει σε προστασία από απολύσεις και αυξήσεις 1,5%  με το μεγαλύτερο συνδικάτο EVG.Eκεί το σωματείο των μηχανοδηγών ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις .Εδω πήραμε πάγωμα μισθών και οτι δεν καταβάλλεται δεν αναζητείται.

Οι «αυξήσεις» στους τεχνίτες

Εδώ θα μπορούσαμε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά αν πιστεύαμε ότι απλά προκειται για θέμα αντίληψης των πεπραγμένων .Επειδή δεν προκειται για κάτι τέτοιο αλλά πρόκειται για αισχρή μαύρη προπαγάνδα θα τα ξαναπούμε για να τα μαθαίνει και το νέο προσωπικό.

Στην σσε που υπέγραψε ο ιντερνετικός φανφάρας παρά την  απαγορευτική επιστολή των συναδέλφων τεχνιτών που απαιτούσαν  να μην υπογράψει και να μην διαπραγματευτει τίποτα για λογαριασμό τους( την οποία έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια)  οι τεχνίτες υπέστησαν οικονομική πανωλεθρία.

Είναι ο μόνος κλάδος ο οποίος ενταχθηκε σε σσε με πλαφόν  εν αντιθέσει με όλους τους υπόλοπους.XΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ:

Οι νέοι τεχνίτες μέχρι τις αποδοχές των 1050 ευρώ τον μήνα είδαν πλαφόν 100 ευρώ ενώ οι παλιότεροι τεχνίτες με αποδοχές άνω των 1050 ευρώ τον μήνα είδαν πλαφόν 60 ευρώ το μήνα.Αποτέλεσμα ήταν τεχνίτης με 39 χρόνια  υπηρεσία να  κυριολεκτικά να χάσει πάνω από 290 ευρώ το μήνα αφού φρόντισαν να υπογράψουν όρο που λέει ότι τυχόν ποσό που υπερβαίνει το πλαφόν δεν καταβάλλεται και δεν αναζητείται. Με αυτόν τον όρο  ο πουλημένος συνδικαλιστής που σήμερα μας κουνάει το δάχτυλο όχι μόνο δεν ήθελε να πάρουν αυξήσεις οι τεχνίτες αλλά ήθελε να  είναι και σίγουρος ότι δεν θα μπορούν καν να τις διεκδικήσουν.

ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΚΛΑΔΟ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

Για τους υπόλοιπους είχαν φροντίσει νωρίτερα με πάγωμα των μισθών .Παγωμα των 4ετων και 5ετών κλιμακίων με τις αυξήσεις των 60 ευρώ στα 5 χρόνια.Αυτό το θεωρούν αξιοπρεπή σσε.Να παρεις 60 ευρώ στα 5 χρόνια ή 12 ευρώ το χρόνο ή 1 ευρώ το μήνα.

Ο πουλημένος και η παρεούλα σήμερα χαίρονται για το 1 ευρώ το μήνα στο μισθολόγιο.

Και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός που είναι αποτυπωμένο στο μισθολόγιο.

Τέλος για την αναφορά περί απαξίωσης -απομόνωσης κλπ έχουμε να πουμε το εξής .Οτι πορευθήκαμε με ψηλά το κεφάλι και με καθαρά χέρια και καθαρές τσέπες.Δεν δεχόμαστε ούτε δεχθήκαμε ποτέ να συμμετέχουμε στο βουρκο.

  • Δεν καταδεχτήκαμε ποτε να καταντήσουμε να μας ανακρίνουν 4 ωρες .Ετσι δεν είναι;
  • Δεν πήραμε ποτέ ως αμοιβή  ουτε ευρώ από το ταμείο σωματείου
  • Δεν πληρωθήκαμε ποτέ μέρους του μισθού μας από το ταμείο σωματείου .Γιατί οταν σύμφωνα με την νομοθεσία και το ενιαίο μισθολόγιο πρέπει να επιστραφούν χρήματα πίσω λόγω των πτυχίων ΤΕΙ-ΑΕΙ ,  τα βγάζεις απο την τσέπη  σου και τα πληρώνεις.Δεν ζητάς από το σωματείο να σου τα πληρώσουν με τα λεφτά τους οι συναδελφοι σου Γιατί κάτι τέτοιο είναι ανήθικο και οικτρό.Όταν όμως δεν έχεις κανέναν ηθικό φραγμό και ντροπή αποκαλύπτεσαι σε κάθε σου βήμα.
  • Δεν φτάσαμε ποτέ στο σημείο να έχουμε πάρει  μόλις 41 ρεπό το χρόνο.
  • Δεν φτάσαμε ποτέ στο σημείο να μετράμε τις 5λεπτες αλλαγές χειριστηριών ως διάλλειμα
  • Δεν φτάσαμε ποτε στο σημείο να προτείνουμε κρυφά με εμπιστευτική αλληλογραφία υπηρεσίες με 6,30 ωρες μηχανοδήγηση
  • Δεν φτάσαμε ποτε στο σημείο να στέλνουμε κρυφές επιστολές στο εξωτερικό
  • Δεν φτάσαμε ποτε στο σημείο να χλευάζουμε τραυματισμένο συναδελφο μας 
  • Δεν φτάσαμε ποτε στο σημείο να βρίζουμε  χυδαία  μητέρες συναδέλφων 
  • Δεν φτάσαμε ποτε στο σημείο να εκβιάζουμε συναδελφους.
ΥΓ .Αντε και εις ανώτερα με πληρωμή όλων των ρεπό του μήνα ..Ξέρεις εσύ ..Ξέρεις