Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Βαρύτατες ευθύνες ΠΕΠΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εισφορά του εφάπαξ των νέων τεχνιτών



Αφού «καθάρισαν στεγνά» τους τεχνίτες στο σύνολο τους  με την υπογραφή της απαράδεκτης σσε από τις εργοδοτικές ηγεσίες της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ πλέον έχουν αρχίσει να  διαφαίνονται και άλλες  «παρενέργειες»  συνέπεια των υπογραφων τους  .

Οι πληροφορίες λένε ότι δεν παρακρατούνται εισφορές για εφάπαξ στους νέους τεχνίτες.

Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο ισχύει τότε από ότι φαίνεται η   μισθολογική ένταξη των νέων τεχνιτών δεν συνοδεύτηκε από έλεγχο και  κατόπιν ένταξη στις απαιτούμενες εισφορές για το  εφάπαξ  με αποκλειστική ευθύνη αυτών που διαχειρίστηκαν  την σσε.

Και την σ.σ.ε την διαχειρίστηκαν μόνο οι ΠΕΠΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Να θυμίσουμε οτι το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε προσφύγει στον ΟΜΕΔ για εφαρμογή της νομιμότητας αλλά οι ΠΕΠΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπέγραψαν άρον άρον την σσε με σκοπό  να εμποδίσουν το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αναλάβει την διαπραγμάτευση ή τον ΟΜΕΔ να βγάλει απόφαση.

Ειδικότερα  όμως για την ΠΕΠΕ αφου απέτυχε  παταγωδώς να υπογράψει κλαδική σύμβαση  για τους μηχανοδηγούς καθώς η εργοδοσία άλλης ιδιωτικής εταιρείας δεν ήθελε ούτε να ακούσει για κάτι τέτοιο αποκαλύπτονται και άλλα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι  νέοι μηχανοδηγοί της άλλης ιδιωτικής εταιρείας  δεν είναι ασφαλισμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά και ούτε γίνεται παρακράτηση για εφάπαξ  ενώ είναι ακαθόριστο το μισθολογικό καθεστώς.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μέλη του σωματείου  στο οποίο η παράταξη της συνεξέλιξης έχει εκλεγμένο εκπρόσωπο το Σ.Τ.Α  προερχόμενο από την συγκεκριμένη ιιδωτική εταιρεία.

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση που  για το θέμα του εφάπαξ των νέων τεχνιτών προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στους συνδικαλιστές της  τεχνικής βάσης .Το θέμα ανακινήθηκε από συνδικαλιστές του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι οποίοι ζήτησαν ενημέρωση για το θέμα και περιμένουμε  επίσημη απάντηση

Ο ιστότοπος του φαιδρού προέδρου της ΠΕΠΕ ενημέρωθηκε για την κίνηση συνδικαλιστών του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επιχειρεί να ρίξει «μελάνι»  για να «θολώσει τα νερά» επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΠΟΣ χωρίς φυσικά να γίνεται πιστευτός.