Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Παραγγελία της SNCF για 11 νέους διώροφους συρμούς OMNEO αξίας 162 εκατ ευρώ.


Η Bombardier Transportation ανακοίνωσε ότι έχει λάβει  παραγγελία για 11 επιπλέον τρένα OMNEO Premium, διώροφα, ηλεκτρικά πολλαπλάσια (EMU) (110 αυτοκίνητα) από τη Γαλλική Εθνική Σιδηροδρομική Εταιρεία (SNCF) για λογαριασμό της περιοχής της Νορμανδίας, η οποία kai χρηματοδοτεί 100 τοις εκατό της αγοράς.

Αυτή η πρόσθετη παραγγελία ανέρχεται σε 162 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί μέρος της σύμβασης-πλαισίου που υπογράφηκε με την SNCF το 2010 για την παροχή έως και 860 τρένων για τις περιφέρειες της Γαλλίας. Προηγουμένως, στις 16 Μαΐου 2020, η Bombardier έλαβε ξεχωριστή παραγγελία για 16 επιπλέον τρένα  ύψους 245 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά, η Bombardier θα παρέχει 27 επιπλέον τρένα OMNEO Premium στην SNCF για την περιοχή της Νορμανδίας.

Η περιοχή της Νορμανδίας σκοπεύει να κυκλοφορήσει αυτά τα ευρύχωρα, πιο άνετα τρένα στις γραμμές  που συνδέουν το Παρίσι με το Vernon-Rouen και το Παρίσι με το Evreux-Serquigny, με τα πρώτα τρένα αυτής της παραγγελίας να παραδοθούν στα τέλη του 2023. Μόλις παραδοθεί , η περιοχή θα διαθέτει στόλο 67 τρένων OMNEO Premium, τα οποία θα διατηρηθούν κυρίως στο νέο τεχνικό κέντρο Sotteville-lès-Rouen SNCF, καθώς και στο Caen και τη Χάβρη. Η στρατηγική της περιοχής, βασισμένη σε έναν στόλο από την ίδια οικογένεια τρένων, θα επιτρέψει αύξηση της λειτουργικής ευελιξίας και βελτιστοποίηση του κόστους συντήρησης.