Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ Σεπτέμβριος 2020



Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,

Η αγωνιστική και ανυπόταχτη στάση αποτέλεσαν το αποκούμπι και την ελπίδα των εργαζομένων, κόντρα στην απογοήτευση, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Όλα αυτά αποτελούν μια μεγάλη παρακαταθήκη που δείχνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Η περίοδος που περνάμε  και στης μεταφορές είναι κρίσιμη. Οι εξελίξεις μας βάζουν όλους μπροστά σε μεγάλες ευθύνες. Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στον ΟΣΕ ,τα μεγάλα προβλήματα στην συντήρηση των υποδομών,  οι πρόσφατες απολύσεις συναδέρφων στην ΤΡΕΝΟΣΕ, η ανάγκη για  προσωπικό στην τεχνική βάση και στους  μηχανοδηγούς , όλη αυτήην κατάσταση δεν πρέπει  να την αποδεχτούμε παθητικά και μοιρολατρικά  να μην πληρώσει πάλι ο εργαζόμενος σιδηροδρομικός  ξανά την κρίση τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ όλο το διάστημα της πανδημίας ταΐζουν με δισεκατομμύρια βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και για τους εργαζόμενους έχουν φιλοδωρήματα, άθλια επιδόματα που και αυτά τα δίνουν μετά από μήνες, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , η υπογράφονται συλλογικές συμβάσεις που δεν ακουμπά της ανάγκες των εργαζομένων, καλύπτει όμως της ανάγκες της εργοδοσίας όπως πρόσφατα στον ΟΣΕ.

Η επίθεση του κεφαλαίου προετοιμάζει ένα νέο κύμα φτώχειας, ανεργίας και το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΕΕ και τα δάνεια προς τα κράτη μέλη που εξέδωσε με το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης θα μας σώσει.

 Επιπλέον μέσα στην κρίση οι ιμπεριαλιστές συμπεριφέρονται ως λύκοι πάνω από την λεία. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο προετοιμάζεται και το έδαφος για επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις στο Αιγαίο, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να ξαναμοιράζουν τα σύνορα, τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα, τους δρόμους ενέργειας και εμπορευμάτων με το αίμα των λαών.

Η ΔΕΣΚ  τονίζει για ακόμη μια φορά οι αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα κατακτούν οι εργαζόμενοι μόνο μεσα απο καλά οργανωμένους , κλιμακούμενους , ταξικούς αγώνες και με πλαίσιο αιτημάτων που τους πάει ενα βήμα μπροστά και οχι στην κατεύθυνση του συμβιβασμού που τους οδηγεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.


Όλοι οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο να παλέψουμε για :


·  Ακύρωση των απολύσεων, επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων με συγκροτημένα δικαιώματα.

·  Υπογραφή Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, ένταξη σε αυτήν όλων των εργαζομένων με ίσα δικαιώματα.

·  Καμία εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας.

·  Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

·  Καμία ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή στον ΟΣΕ.

·  Αποκλειστικά Δημόσιο, Ενιαίο Σιδηρόδρομο που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.


Δίνουμε την πρώτη απάντηση στις εξαγγελίες της κυβέρνησης στη ΔΕΘ. Διαδηλώνουμε μαζικά με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας για να ακουστεί δυνατά: Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά.


Όλοι και όλες στη συγκέντρωση των συνδικάτων στις 12 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ.


ΔΕΣΚ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020.