Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Παρών από το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο.Συνεχίζονται οι ελαστικές μορφές εργασίας και η πολιτική επιστράτευση

«Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ στην ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 157 ψήφους υπέρ, 79 κατά ενώ παρών ψήφισαν 18 βουλευτές.  
Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτές μόνο δύο από τις 14 τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ και συγκεκριμένα την τροπολογία για την επανασύσταση θέσεων και κλάδων όπως και θέσεων προσωπικού των ασφαλιστικών ταμείων και ΟΑΕΔ και για τη Δημοτική Αστυνομία (Δείτε εδώ αναλυτικά τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ). 

Μιλώντας επί των άρθρων ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο αφήνονται «ανοικτές πόρτες και παράθυρα», όπως είπε χαρακτηριστικά,  για να υπάρξει πολιτική επιστράτευση, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για να καταργηθεί. Η κυβέρνηση δεν έκανε αποδεκτή την τροπολογία αυτή.
Σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση στέλνει στις ελληνικές καλένδες το αίτημα για τη μετατροπή των ΙΔΑΧ σε μόνιμους και επισήμανε σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες ότι η απασχόλησή τους παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2015. Ωστόσο, όπως είπε, η απασχόληση θα είναι με τους ίδιους όρους που ήταν μέχρι τώρα, με 320 ευρώ το μήνα και συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Ο Χρήστος Κατσώτης αναφέρθηκε και σε όσα υποστήριξαν ΝΔ και Ποτάμι, ότι με τις τροπολογίες που έκανε αποδεκτές η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αλλάζει, γεγονός που υπήρξε αφορμή για να εκδηλωθούν ανούσιες κοκορομαχίες, λέγοντας ότι και τα δύο κόμματα θέλουν ένα δημόσιο τομέα με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και αντιδρούν με κάθε τροπολογία.