Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

To απαράδεκτο υπόμνημα της ΠΟΣ προς τον υπουργό εργασίας και η στάση μερικών απεναντί μας

Πρώτη φορά βλέπουμε κείμενο από συνδικαλιστικό φορέα να  είναι γραμμένο με τόση δουλικότητα αλλά και να <<ξεχνάει>>  κλάδους  και την ασφαλισή τους ,όπως οι μηχανοδηγοί ,οι οποίοι είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά εδώ και χρόνια.Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την σκοπιμότητα των πράξεων αυτών  πέρα από την στήριξη της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το υπόμνημα αυτό το απεδέχθη ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣ  Καραδήμας Χ o οποίος είναι μηχανοδηγός (και μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ σιδηροδρομικών) και το διαμοίρασε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ).Αμέσως έγινε δέκτης και των πρώτων αντιδράσεων καθώς  η παραταξή του στην έλξη η συνεξέλιξη ''είχε χάσει την λαλιά της ''και σε δεύτερο χρόνο  βλέποντας τους πάντες να διαμαρτύρονται αποφάσισε να... και η ίδια να αντιδράσει.(Είναι γνωστές οι αντιδράσεις της στο σύστημα που το υπηρετεί με  απόλυτη αφοσίωση)
Σε μιά ακόμα επίδειξη εμπάθειας και κομπλεξισμού το διαμοίρασε σε ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκόμενους  στο ΔΣ της ΠΕΠΕ εκτός από τον εκπρόσωπο της ΑΣΚΕ και όσα αντίγραφα του περίσσεψαν τα κράτησε ... για τον ευατό του.Προφανώς  η απαράδεκτη ενέργεια  του εντάσσεται στην ίδια πρακτική  με του εκπροσώπου των εργαζομένων  στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ζαβογιάννη Β αλλά και του περίγυρου αυτών όπως πρόεδρου σωματείου  στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δηλώνει οτι δεν μας αναγνωρίζει ως τίποτε.Ούτε εμάς σαν μπλογκ αλλά ούτε την ΑΣΚΕ..
Για να  δει και να καταλάβει ο σιδηροδρομικός κόσμος την αντιδημοκρατικότητα που τους χαρακτηρίζει αλλά και την διαθεσή τους για την επόμενη ημέρα .
Οι μόνοι που αντέδρασαν σε αυτό το υπόμνημα ήταν το ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Στο κείμενο λοιπόν που διαβάσαμε και εμείς   όπως και πολλοί άλλοι στο μπλογκ της ΠΟΣ     θα αναφέρουμε μόνο  ενα από τα πολλά που εντοπίσαμε και κυριολεκτικά μας άφησε άφωνους.Διαβάστε και βγάλτε συμπεράσματα:

<< Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι δεν είναι στις προθέσεις μας να διεκδικήσουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη διατήρηση του προηγούμενου καθεστώτος και αυτό γιατί αντιλαμβανόμαστε  πλήρως το γεγονός αυστηροποίησης των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης για την συντριπτική  πλειοψηφία των εργαζομένων στη χώρα.>>
ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ