Παραδέχτηκε δε ότι τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες «ειπώθηκαν πολλά προεκλογικά και θα έπρεπε να είμαστε πιο φειδωλοί». Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος δεν πίεσε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το τρίτο Μνημόνιο, αλλά τους περιέγραψε τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε συμφωνία.
Παράλληλα, άφησε αιχμές τόσο για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και όσους θέλουν την επιστροφή στη δραχμή αλλά και για την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση κατά την ψήφιση του Μνημονίου.
«Ταρζανιές με τις τράπεζες κλειστές και την οικονομία σε κατάρρευση εγώ δεν μπορώ να κάνω» είπε χαρακτηριστικά στο Mega και πρόσθεσε πως τώρα όλοι φωνάζουν εκ του ασφαλούς. «Με τις τράπεζες κλειστές και χωρίς χρήμα, να δούμε τι θα έκαναν. Όταν εμείς φωνάζαμε, οι τράπεζες ήταν ανοιχτές και υπήρχε διαπραγματευτική ικανότητα», τόνισε.
Επεσήμανε δε ότι δεν έχει ακούσει «σοβαρές αντιπροτάσεις» για το μέλλον της χώρας, σημείωσε όμως ότι η έξοδος από το ευρώ, ένα σκληρό νόμισμα και η επιστροφή στη δραχμή είναι «αχαρτογράφητα νερά».
Υποστήριξε πως διαπραγμάτευση έγινε για πρώτη φορά και αυτό φαίνεται, τόνισε, από το γεγονός πως για πρώτη φορά η Γερμανία αναφέρθηκε στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στο νέο Μνημόνιο είπε πως «δεν ξέρω τι έκανε ο Βαρουφάκης» αλλά «δεν μπορώ να ρίξω ανάθεμα». Πρόσθεσε πως στο τέλος Ιουνίου ασκήθηκε μεγάλη πίεση στη χώρα, η οποία όμως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Τάχθηκε κατά της προσφυγής στις κάλπες τώρα, αλλά επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν αργότερα, όταν «περάσουμε τον κάβο» για να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ το εσωκομματικό του πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη το μνημόνιο αφήνει περιθώριο «να δούμε πράγματα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα» και σημείωσε πως η κυβέρνηση ψάχνει ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.