Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ενημέρωση μηχανοδηγών-διατροφή κατά την διανυκτέρευση-επιστολή Α.Σ.Κ.Ε

Το θέμα που αφορά την ενημέρωση προήλθε μετά απο μια πρωτοφανή  και  αχαρακτήριστη , κατά την αποψή μας, ενέργεια στην ιστορία της ΠΕΠΕ από την ηγεσία της πλειοψηφούσας παραταξης στο σωματείο ,δηλαδή της +συνΕξέλιξης .
Παρόλο που προσπαθεί η νεα ηγεσία του σωματείου να πείσει ότι οι επικουρίες του προσωπικού από το ΜΑΙ στο ΜΘ είναι εθελοντικές και  επίσης παρόλο που  προσπαθεί   αγωνιωδώς  να πείσει ότι δεν εχει σχέση με το νέο ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ οι ενεργειές της κάθε άλλο από αυτό αποδεικνύουν.
Σε συννενόηση με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζήτησαν να παρέχει η διοίκηση  διατροφή μόνο στους επίκουρους  διανυκτερεύοντες μηχανοδηγούς από το ΜΑΙ στο ΜΘ.

Είναι πλέον πασιφανές οτι προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι και να πεισουν και αλλους να ακολουθησουν στις επικουρίες
Ξέχασαν όμως οτι στην Θεσ/κη διανυκτερεύουν και άλλοι μηχανοδηγοί από τις αμαξοστοιχίες 50,52,56 και μάλιστα αυτοί δεν πάνε εθελοντικά αλλά υποχρεωτικά.
Ξέχασαν τους συναδέλφους που διανυκτερεύουν από την Δράμα απο την Πάτρα από την Τρίπολη  κλπ ......και αυτοί υποχρεωτικά.
Ξέχασαν επίσης οτι μαζί με τους μηχανοδηγούς  διανυκτερεύουν και συνάδελφοι της κίνησης και αυτοί  υποχρεωτικά.
Ξέχασαν ότι υπάρχουν και επίκουροι από άλλους κλαδους σε όλο τον όμιλο αλλά και προσωπικό που διναυκτερεύει υποχρεωτικά σε όλη την επικράτεια.
Σε μια πρωτοφανή διχαστική,αντισυνδικαλιστική,αντεργατική πρόταση( και κατα την αποψή μας αυταπόδεικτα πλέον συμφωνία κάτω από το τραπέζι _)μας είναι αδύνατον να μην απαντήσουμε ή να μην ενεργήσουμε προς το συμφέρον ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην εταιρεία και πρώτα από όλους για το καλό των μηχανοδηγών.
Η  ΑΣΚΕ πάντα αγωνίζονταν και συνεχίζει να αγωνίζεται για το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ
Χωρίς εξαιρέσεις,χωρίς υποσημειώσεις,χωρίς κατηγορίες,χωρίς αλλά,χωρίς διχασμούς.
Επειδή λοιπον  υπάρχει  απόφαση του Αρείου Πάγου που επιβάλλει την επέκταση όλων  των παροχών στο σύνολο των εργαζομένων ζηταμε με επιστολή μας  το αυτονόητο δηλαδή την κάλυψη της διατροφής στο σύνολο των διανυκτερευόντων εκτός έδρας εθελοντικά ή υποχρεωτικά από όλους τους κλαδους.
Με την επιστολή μας προς την ΔΙΚΑΜ/ΔΙΠΕΚΑΜ,ΠΕΠΕ,ΠΟΣ,νομική υπηρεσία ζητάμε απαντήσεις και παράλληλα καταγγέλουμε την ηγεσία της νέας ΠΕΠΕ για την ανήθικη ,αντισυνδικαλιστική,εργοδοτική πρακτική της να διαχωρίζει τους εργαζόμενους ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν για την ίδια την ηγεσία της νεας ΠΕΠΕ ή τις επιδιώξεις της.
 ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ *πατήστε πάνω για μεγαλύτερη προβολή