Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ερχεται συμφωνία και ακολουθεί σαρωτικός κυβερνητικός ανασχηματισμός;


Νεφελώδεις είναι οι πληροφορίες για τα κλίμα που επικράτησε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου με κύριο αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης με τους δανειστές του ελληνικού κράτους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την σύνταξη ενός κειμένου 45 σελίδων που στάλθηκε στους «θεσμούς» με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης υπήρξε έντονη διαφωνία μεταξύ Βαρουφάκη και Σταθάκη.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πηγές, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξέφρασε τις ριζικές διαφωνίες του με το διαμορφούμενο πλαίσιο της ενδεχόμενης συμφωνία.  Δήλωσε «παραταξιακή νομιμοφροσύνη» που μεταφράζεται στο ότι οι βουλευτές της «Αριστερής Πλατφόρμας» δεν πρόκειται να καταψηφίσουν μια τέτοια συμφωνία όταν ρθει στην βουλή, αλλά ο ίδιος δεν θα παραμείνει υπουργός της κυβέρνησης.

Αν ισχύουν αυτές οι πληροφορίες βάσιμα μπορεί να υποθέσουμε ότι και τα υπόλοιπα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» που βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα (Στρατούλης,  Ησυχος, Χουντής και Αποστόλου) θα ακολουθήσουν την επιλογή Λαφαζάνη, οπότε ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός είναι αναπόφευκτος.

Φυσικά, επαναλαμβάνουμε, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα υπάρξει μόνο αν έχουν βάση οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία.