Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση από την συνάντηση ΠΟΣ-Διοικήσεων για την σσε

Στο ίδιο κλίμα με την προηγούμενη συνάντηση και  η σημερινή με την γενική  και επίμονη άρνηση των διοικήσεων για μισθολογικές αυξήσεις ή θεσμικές τροποποιήσεις όρων της παρούσας σσε.
Κανένα θετικό αποτέλεσμα καθώς επιμένουν στους μνημονιακούς νόμους δηλ το ενιαίο μισθολόγιο που δεν επιτρέπει άνοδο μισθολογικής δαπάνης.Να θυμίσουμε οτι προεκλογικά κάποιοι μιλούσαν για επαναφορά του συλλογικού δικαίου και διαπραγματεύσεων....αλλά ακόμα τίποτα...

Από την Τραινοσε ο κος Ζηλιασκόπουλος έλειπε και στην συνάντηση τον εκπροσώπησε η κα Σακά της νομικής υπηρεσίας.
Την ερχόμενη Τρίτη ορίστηκε νέο ραντεβού για να αποτυπωθούν συνολκά οι θέσεις των 2 πλευρών.

Από τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ συνάδελφο Παναγούλια Π τέθηκε το θέμα των εργαζομένων στο Θριάσιο λόγω των επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν εκεί για την υγεία των εργαζομένων.

Η απάντηση ήταν οτι το θέμα έχει τεθεί στον τεχνικό ασφαλείας και ότι παρακολουθείται συνεχώς καθώς τους είπε ότι η κατάσταση είναι στο αποδεκτό όριο!!(Αν αυτή δεν είναι προκλητική απάντηση τότε ποιά είναι;;;;)
Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να βάζουμε στον σχεδιασμό μας οι εργαζόμενοι την αγωνιστική προοπτική καθώς το θέμα της σσε περιγράφεται πολύ καλά με μια λέξη...ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!!

Εμπαιγμός για μισθολογικά-θεσμικά -προσλήψεις-συνθήκες εργασίας-ασφάλειας και υγιεινής.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ