Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Βρώμικος πόλεμος.....χωρίς ντροπή

Στην παρούσα ανάρτηση θα καταδείξουμε όλα όσα διαδραματίστηκαν στις συνελεύσεις κατά της ΑΣΚΕ από την Αλεξανδρούπολή έως το ΜΑΙ αλλά και  όλα όσα γίνονται στο παρασκήνιο κατά απαράδεκτο τρόπο ακόμα και αυτή την στιγμή.



Η ΑΣΚΕ κράτησε ίσες αποστάσεις από όλες τις παρατάξεις και η κριτική της στράφηκε προς όλες τις κατευθύνσεις.Συνδικαλιστικές και πολιτικές θέσεις απέναντι σε κραυγές και απειλές
Πρέπει σίγουρα ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ να κατέχει το ρεκόρ διακοπών στις τοποθετήσεις του,τις περισσότερες προσωπικές επιθέσεις,προπηλακισμούς,
απειλές,νουθεσίες  και απόπειρα λογοκρισίας Μάλιστα τα όρια ξεπεράστηκαν με ακραίο τρόπο με την πλαστογραφία του ονόματος της παράταξης της ΑΣΚΕ ως νέα ΑΣΚΕ!! κάτι που προκάλεσε την άμμεση παρέμβαση του ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών όπως θα διαβάσετε παρακάτω.
Ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ μετακινήθηκε σε όλες τις συνελεύσεις άνευ κουστωδίας,χειροκροτητών,και ...βαστάζων    (νέων και παλιών).

Αυτό που προκαλούσε απορία σε όλους ήταν η στάση βαστάζων συγκεκριμένης παράταξης που δεν έδειχναν με κανένα τρόπο  να θέλουν να επικρατήσει ήπιο κλίμα αλλά επιδίωκαν και συντηρούσαν συγκρουσιακές καταστάσεις.
   Γιατί άραγε;
Στην Αλεξανδρούπολη η αναφορά από τον εκπρόσωπο της ΑΣΚΕ για'' την μοιρολατρία και το κλίμα συμβιβασμού με το μικρότερο κακό που καλλιέργησε η πλειοψηφία του σωματείου όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και για την έντονη κριτική άλλων παρατάξεων ( που προέρχονται από την ίδια μήτρα των πρώην  ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ )απέναντι στην πλειοψηφία που περιορίζεται στα πρόσωπα και όχι στις πολιτικές'' προκάλεσε την έκρηξη βαστάζου παράταξης που επιτέθηκε με το λογίδριο που του είχαν ετοιμάσει  απο πριν.
Τι ακούστηκε από τον συγκεκριμένο παλαμοκροτητή βαστάζο;

Οτι ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ  που ήταν και πρωην συντροφός του στην ΠΑΣΚ και  που τον θυμάται από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.(σ.σ στην περίοδο που αναφέρθηκε τα γραφεία ήταν στην Ιπποκράτους!!) και   επίσης  τον θυμάται και από  το κράνος που είχε διπλα του τότε ακουμπισμένο στο τραπέζι (σ.σ  το κράνος αγοράστηκε το 2010 από ότι μάθαμε!!).δεν θα έπρεπε να λέει κάτι κακό για την ΠΑΣΚ.Όλοι μαζί κάπου ανήκαν κάποτε και  απορεί γιατί κάνει κριτική για το παρελθόν. 
Στο άκουσμα αυτής της τουλάχιστον σουρεάλ τοποθέτησης  μειδίαμα   προκλήθηκε στα χείλη των παριστάμενων   .Παρά την διάθεση  από τους περισσότερους να αντιμετωπιστεί με ελαφρότητα η σουρεάλ τοποθέτηση παρέμεινε  η απορία για την ..σοβαρότητα μερικών αλλά και για την ποιοτητά τους ως εν δυνάμει εκπρόσωποι εργαζομένων στο ΔΣ της ΠΕΠΕ.


Ο σκοπός προφανής.
'Εψαχναν  άλλοθι  για το παρελθόν τους όταν είπαν ναι σε λίστες ντροπής ,που αν τις δημοσιοποιήσουμε θα γίνει σεισμός.Ηταν προφανής  η προσπάθεια  σπίλωσης προσώπων αλλά και επιτακτική ανάγκη η  αντίκρουση με κάθε μέσο κριτικής που βάλει εναντίον των προηγούμενων πρακτικών τους  και η οποία θυμίζει ποιοι ήταν και συνεχίζουν να  είναι και σήμερα

Στην Δράμα επαναλήφθηκε η  απαγγελία του  ακριβώς ίδιου ''ποιήματος'' από τον ίδιο άνθρωπο (φυσικά  και πάλι κατά του εκπροσώπου της ΑΣΚΕ).
Και πάλι προκλήθηκε μειδίαμα στους παριστάμενους για την <<βαρύγδουπη>> τοποθέτηση.
Μάλιστα είχε και μπει και στοίχημα αν :
α)θα είναι ακριβώς το ίδιο ποίημα με της Αλεξανδρούπολης
β)αν θα είναι πρώτο ή δεύτερο στην τοποθέτηση
γ)αν θα υπάρχει και υποστήριξη από την κουρτίνα
ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ...καμία παραλλαγή στην απαγγελία της ΔΡΑΜΑΣ..

Στην Δράμα όμως είχαμε και μια   τοποθέτηση μηχανοδηγού που προκάλεσε πολύ αρνητική εντύπωση στους περισσότερους και η παράταξη που υποστήριζε βρέθηκε σε δύσκολη θέση αλλά και σε μεγάλη σύγχυση εξαιτίας της.

Τα όσα ακούστηκαν για τις γυναίκες συναδέλφους στην έλξη  (απίστευτοι χαρακτηρισμοί και πολλά άλλα),για την εκπαίδευση των βοηθών μηχανοδηγού αλλά και τις προυποθέσεις  προσληψής τους προκάλεσαν ταραχή  και εκνευρισμό στην παραταξή του. 
Η οποία παράταξη  επέλεξε να επιτεθεί και πάλι στον εκπρόσωπο της ΑΣΚΕ καθώς δεν τους άρεσε που καυτηρίασε έντονα  στην συνέλευση της Θεσ/κης   τα όσα ακούστηκαν για τις γυναίκες συναδέλφους.

Η δικαιολογία που ειπώθηκε αρχικά   είναι οτι κακώς συνδέουν τον συγκεκριμένο μηχανοδηγό με την παράταξη  του ''ενιαίου'' ψηφοδελτίου αφού δεν έχουν ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια ακόμα..Η στάση τους αυτή ,δηλαδή να γίνουν Πόντιοι Πιλάτοι για τα όσα ακούστηκαν , τους προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερα  εσωτερικά προβλήματα ,καθώς  βασίζονταν πάρα πολύ στην συγκεκριμένη υποψηφιότητα από την Δράμα ,και δεν  ήθελαν ούτε να αποδεχθούν την άμμεση σχέση με τα όσα ειπώθηκαν ,αλλά ούτε να αναγκαστούν  να την αποσύρουν .Το ψηφοδέλτιο που ανακοινώθηκε (και που έχει και επίσημα  μέσα την συγκεκριμένη υποψηφιότητα   τελικά)  αποτέλεσε  την μεγάλη ηθική ήττα τους .

Επήλθε συμβιβασμός του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα με το ήθικο πρόσταγμα στην ζωή .Εκαναν την καρδιά τους πέτρα και με μια γαργάρα διαρκείας το όσα αρνούνταν μέχρι χθες έγιναν παρελθόν.

Στην Θεσ/κη η πραγματικά εξαιρετική παρουσία της ΑΣΚΕ  έκανε αίσθηση και τους  προκάλεσε εκνευρισμό .Αποτέλεσμα   ;Φυσικά... ξαναεπιτέθηκαν.Παρουσία του εκλεγμένου με την ΑΣΚΕ στο ΔΣ ΠΕΠΕ είχαμε νέες παραλλαγές στο ποίημα .
Αυτή την φορά είχαμε διπλό χτύπημα
Γράφτηκε το εξής αμίμητο από άλλον ''σύντροφο'' της ίδιας παράταξης ..

Ο εκπρόσωπος της Δ...Π..ΑΣΚΕ  δέχεται να κυκλοφορεί στην περιοδεία για τις συνελεύσεις μονο με ......ΒΜW!!
Αυτό από μόνο του ήταν τόσο τερατώδες ,μικρόψυχο και ύπουλο που προκάλεσε την οργή ΟΛΩΝ πλην.... του  εκπροσώπου της ΑΣΚΕ που θεωρούσε την ποιότητα των δυνάμεων που συγκροτούν αυτό το μαύρο μέτωπο πολύ χαμηλή και  ικανή μόνο για τέτοια είδους αντιπαράθεση.
Κατά το κοινώς λεγόμενον...πρωινάδικο της κακιάς ώρας.
 (Εντελώς πληροφοριακά το αυτοκίνητο BMW που ανήκε σε ένα μέλος του ΔΣ στην Β.Ελλάδα αλλά και τα υπόλοιπα  μάρκας ΟPEL-HUNDAI των μακεδόνων συναδέλφων μετακίνησαν το σύνολο των υποψηφίων από όλες τις παρατάξεις.Ολοι οι συνάδελφοι από την Β.Ελλάδα χρησιμοποίησαν τα αυτοκινητά τους για την μετακίνηση  όλων των  συναδέλφων από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη-Δράμα-Θεσ/κη-Βόλο-Λάρισα.Το αντίστροφο έγινε για την μετακίνηση των μακεδόνων συναδέλφων για την  Αθηνα-Πάτρα-Κιάτο.)
Φανταστείτε λοιπόν την μικροψυχία και το απύθμενο μίσος που νοιώθουν μερικοί  για συναδέλφους τους με το να φτάνουν κυριολεκτικά  στον πάτο της αξιοπρέπειας  για να  ''στηλιτεύσουν'' (όπως τουλάχιστον νομίζουν οι ίδιοι)με αθλιότητες την μετακίνηση του εκπροσώπου της ΑΣΚΕ  στην περιοδεία, στο.... δανεικό πίσω κάθισμα αυτοκινήτου που δεν του ανήκει,και ούτε έχει  τώρα ή στο μέλλον  την οκονομική άνεση για να  αγοράσει
.
Ο ''ποιητής'' συνέχισε την αποστολή του  και  αφού  επανέλαβε και πάλι  το  ΊΔΙΟ ποίημα  ενάντια στον αντιπρόσωπο της ΑΣΚΕ  πρόσθεσε μια νέα  ... παραλλαγή.
Μηχανοστασιάρχης με ενα ένσημο!!!

Ήταν προφανές ότι δεν τον είχαν πληροφορήσει καλά για την νέα προσθήκη στο ποίημα του  και η απάντηση ήρθε σαρωτική μέσα στο Ρέντη όπου  κυριολεκτικά έχασε τα λόγια του.Την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων 12 συνάδελφοι που δεν είχαν ολοκληρώσει την εκπαίδευση του οδηγού συρμού (για τους γνωστούς λόγους) είχαν επιλεγεί από την γαλλική RTP  για  τον προαστιακό και  έκαναν την δουλειά γραφείου υποστήριξης μηχανοδηγών και ενημέρωσης από την τηλεδιοίκηση σε  σε 24ωρη βάρδια .Αφού ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και εκπαιδεύτηκαν  ως οδηγοί συρμών έκαναν βάρδια  και στην τηλεδιοίκηση και στο γραφείο Αθηνών ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΗΣΗ.

Αυτό που δεν είπαν στον ''ποιητή''(γιατί άραγε;) είναι ότι στο ψηφοδέλτιο της παραταξής του είχε άλλους 3 συνυποψήφιους του ''μηχανοστασιάρχες με 1 ένσημο''.Και όταν του υπέδειξαν  στην συνέλευση του ΡΈΝΤΗ ποιοι είναι έχασε... το χρώμα του .Ενώ  οι συνάδελφοι του πρωην προαστιακού μόλις έμαθαν το.... κατηγορητήριο είχαν φανερά  έκδηλη αμηχανία!!

Στον Βόλο και την Λάρισα είχαμε νέες παραλλαγές στο ποίημα και νέες παρουσίες στο υβρεολόγιο και συκοφαντολόγιο.
Αφού είδαν και απόειδαν εφάρμοσαν το σχέδιο ΑΛΗΤΕΙΑ..Παραποίησαν τον τίτλο της παράταξης της ΑΣΚΕ σε νέα ΑΣΚΕ!! και προχώρησαν σε ευθείες βολές εναντίον του εκπροσώπου  της παράταξης .
Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την ΑΣΚΕ.
Ωρυόμενος ο ποιητής αναφώνησε προς τον εκπρόσωπο της ΑΣΚΕ...

ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΓΑΜΙΩΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...και προκλήθηκε βοή εναντίον του από σχεδόν το σύνολο των παρευρισκόμενων  μηχανοδηγών.Μερικοί βέβαια έκαναν ότι δεν άκουσαν..και επειδή κατάλαβαν ότι το μέγεθος του ατοπήματος  ήταν τεράστιο πέρασαν σε  νέα επίθεση εναντίον του...... ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ. (κατά το καλυτερη άμυνα η επίθεση).
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η  αναγραφή-αναφώνηση των παρατάξεων γίνεται από τους εκπροσώπους της ΑΣΚΕ όπως οι παρατάξεις επιθυμούν.Καμία πλαστογραφία  δεν επιχειρήθηκε από την ΑΣΚΕ και ούτε θα επιχειρηθεί ποτέ στο μέλλον .
Ομως ο γκαιμπελισμός μερικών ήταν τέτοιου μεγέθους που προκάλεσε παρέμβαση του ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ καθώς ήταν φανερό ότι ηθελαν να παρουσιάσουν την ΑΣΚΕ ως παράταξη που διαλύθηκε μετά την συνταξιοδότηση του ιστορικού ηγέτη της.
Ότι ο νέος εκπρόσωπος  της ΑΣΚΕ δεν εκφράζει τις παραδοσιακές αξίες της.
Οτι όλη η <<παλιά>> ΑΣΚΕ!! θα είναι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης των ποιητών
Ότι ο παλιος ήταν ο καλός και ο νέος ο κακός
Το ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ αλλά και ο εκλεγμένος της ΑΣΚΕ στο ΔΣ ΠΕΠΕ κατήγγειλαν τους προβοκάτορες και απαίτησαν σεβασμό στον τίτλο της παράταξης και την ιστορία της.

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ..

Στην Λάρισα η παρέμβαση του ΠΑΜΕ  τους είχε ενοχλήσει σφόδρα και μη αντέχοντας το στρίμωγμα κατήγγειλλαν το ΠΑΜΕ ως πατερούληδες που παίρνουν τηλέφωνο να κάνουν παράπονα.
Προκλήθηκε έντονη λεκτική σύγκρουση και μπήκαν όλα στην σειρά τους...καθώς είχαν  ξεπέρασει κάθε όριο.
Στο Λειανοκλάδι έγιναν ΤΑ έκτροπα...απειλήθηκε γενικευμένη  σύρραξη και επιτέθηκαν σε μηχανοδηγό που υπερψήφισε τον απολογισμό αλλά είχε καθυστερήσει να προσέλθει στην συνέλευση.Τα όσα έγιναν αποτελούν ντροπή για τον κλάδο Απαράδεκτη η στάση παράταξης  που ήθελε εξ αρχής να τα τινάξει όλα στον αέρα για λόγους εντυπωσιασμού. 

Στις συνελεύσεις Πάτρας -Κιάτου  ευτυχώς τηρήθηκαν οι αποστάσεις όπως έπρεπε..

Ωσπου ήρθαμε στην συνέλευση της Αθήνας..

Η καταγγελία για συμμετοχή σε ψηφοδέλτιο παράταξης  χρυσαυγιτών  είχε ξανακουστεί και σε άλλες έδρες Αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε.Με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων προκλήθηκε ένας μικρός πανικός στο παρασκήνιο.
Είχαμε ακούσει για την συμμετοχή από πολλούς χώρους και διαφορετικές κομματικές  αφετηρίες αλλά δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι στην συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ+ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΚ+ΠΡΩΗΝ ΔΑΚΕ+ΑΝΕΛ+ΝΕΑ ΜΕΡΑ θα χώραγε και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!
Δυσκολευόμαστε να το πιστεψουμε καθως γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά και μέχρι χθες θα βάζαμε και το χέρι μας στην φωτιά για μερικούς συναδέλφους και την αντιφασιστική τους στάση.
Είναι δυνατόν άνθρωποι που γνωρίζουμε τόσο καλά και συνεργαζόμαστε τόσα χρόνια να συμπορευτούν συνδικαλιστικά με μέλη εγκληματικής οργάνωσης;
Θα κρατήσουμε αποστάσεις από το θέμα ...
Θέλουμε όμως  να βεβαιώσουμε   τους συναδέλφους μηχανοδηγούς ότι στο ψηφοδέλτιο της ΑΣΚΕ δεν υπάρχει κανένα μέλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.Πως θα μπορούσε άλλωστε;

Περιμένουμε και από τις άλλες παρατάξεις να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν οτι δεν υπάρχει κανένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης στα ψηφοδελτιά τους για να λήξει αυτή η φημολογία που μόνο κακό κανει στον κλάδο.

Είχαμε όμως και καταγγελίες για απειλές σε μηχανοδηγούς λόγω της συμμετοχή τους σε διάφορα ψηφοδέλτια.

Μέλος άλλου κλαδου (από την κίνηση)έπαιρνε τηλέφωνο υποψηφίους και τους έταζε ασυλία!!;; τοποθέτηση σε νέα θέση ευθύνης καθώς τις υπάρχουσες θα τις καταλάβει συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο..

Άλλος καλοθελητής πήρε τηλέφωνο βασικό υποψήφιο παράταξης και εν μέσω στενάχωρης για τον ίδιο ανάγκης είπε στον υποψήφιο ότι ένα πουλάκι του είπε οτι  θα τον <<ρίξουν>> για να πριμοδοτηθεί άλλος υποψήφιος σε βάρος του και κάτι πρέπει να κάνει κάτι για αυτό..Βέβαια ο καλοθελητής αυτός δεν ήξερε οτι  και την δική του θέση σε γραφείο την έχουν υποσχεθεί σε άλλον...από τον διοικητικό κλάδο..(καρόλου μεριά)

Είχαμε εμφάνιση φακέλων στους οποίους παράταξη έχει συγκεντρώσει στοιχεία για όλους και θα τα χρησιμοποιεί ανάλογα με το συμφέρον της.

Είχαμε αποχώρηση υποψηφίου από ψηφοδέλτιο που ενημερώθηκε από... τρίτον ότι ήταν υποψήφιος.!!
Ο συνάδελφος με μεγάλο εκνευρισμό ενημέρωσε τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής  ότι για  την υποψηφιότητα αυτή  δεν ρωτήθηκε ποτέ και ζήτησε να αποσυρθεί όπως και έγινε..
Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα...
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ