Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στον Προαστιακό για… 30 μέτρα γραμμής




Ο μέσος πολίτης δεν καταλαβαίνει από PSI, spreads και οίκους αξιολόγησης. Ο μέσος πολίτης καταλαβαίνει πολλά και αξιολογεί τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους υπουργούς από τα χαράτσια, τις φοροεπιδρομές και γενικότερα, από την ποιότητα ή μη της ζωής του.
Η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής ενός πολίτη εξαρτάται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, από τις μετακινήσεις του. Εάν μη τι άλλο, ο καθένας απαιτεί αξιόπιστες, οικονομικές και ποιοτικές υπηρεσίες από τα συγκοινωνιακά μέσα.
Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στον Προαστιακό δεν τιμά κανέναν. Η κυκλοφορία σε τμήμα της γραμμής του Προαστιακού από το Κιάτο έως το Αεροδρόμιο εκτελείται με ντιζελοκίνητους συρμούς, τύπου RAILBUS, λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στην ηλεκτροκίνηση, στο ύψος του σταθμού ΣΚΑ – Αχαρναί.
Ως συνέπεια του προβλήματος που έχει σημειωθεί, οι επιβάτες που μετακινούνται με τον Προαστιακό στο τμήμα Κιάτο – Αεροδρόμιο και αντίστροφα, πραγματοποιούν δύο μετεπιβιβάσεις, από ηλεκτροκίνητους σε ντιζελοκίνητους συρμούς, στους σταθμούς Ασπροπύργου και Μεταμόρφωσης.
Οι επιβάτες ταλαιπωρούνται και τα «ακούν» μηχανοδηγοί και υπάλληλοι των εκδοτηρίων που σε – τελική ανάλυση – δεν είναι αρμόδιοι.
Είναι η πολλοστή φορά που στην γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο, όταν συμβεί κάτι, σχεδόν καταρρέουν τα πάντα! Το εντυπωσιακό είναι ότι το υπάρχον πρόβλημα εντοπίζεται σε λίγα μέτρα του δικτύου. 
metaforespress