Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

BINTEΟ: ΚΤΙΖΟΥΝ το ΣΤΑΘΜΟ - Το θράσος δεν έχει όρια


Πρωί- πρωί έπιασαν σήμερα δουλειά τα συνεργεία για να ολοκληρώσουν το μεγάλο έργο. Το κτίσιμο των πορτο-παραθύρων του κτιρίου του σιδηροδρομικού σταθμού στο Άργος.
Ενός διατηρητέου μνημείου με άραγε με άδεια ποιού…;;

Από το Δήμο διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν καμμία σχέση. Ποιοί τόλμησαν να λύσουν το θέμα της στέγασης αστέγων και του πλιάτσικου στο κτήριο με το κτήσιμο των πορτοπαραθύρων…;;;

Προφανώς από τον ΟΣΕ. Από τον ΟΣΕ που είναι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου δόθηκε η εντολή, όχι να ανοίξουν το κτήριο όπως οι αρμόδιοι τακτικότατα ενημερώνουν ότι ο σταθμός θα ξαναλειτουργήσει, αλλά να τον κτήσουν.
 
Να καταστρέψουν ένα μνημείο της πόλης του Άργους για να μην γεμίζει άστεγους. Επιλέχθηκε το χείριστο για να μην γίνει το ελάχιστο.
 
Άραγε, γιατί τόσα χρόνια αν δεν προβλέπει ο Οργανισμός ότι θα ξαναλειτουργησει δεν παραχωρεί το κτήριο σε κάποιο φορέα;;;
 
Με πολύ χαρά νομίζουμε ο δήμαρχος κ. Καμπόσος θα υποδεχόταν ένα τέτοιο κτήριο, που σίγουρα θα έβρισκε και κάποιο τρόπο να το αξιοποιήσει και που αν θυμάμαι καλά το έχει ζητήσει από τον Οργανισμό.
 
Γιατί δεν το έδιναν σε κάποιο φορέα ή ΜΚΟ να το λειτουργήσει και να το προστατεύσει για κάποιο διάστημα μέχρι να δούμε την τελική κατάληξη του σιδηροδρόμου;;;
 
Γιατί δεν το έδιναν στους συλλόγους αιμοδοσίας να δημιουργήσουν ένα μόνιμο Κέντρο Αιμοδοσίας και να προστατευτεί το κτήριο;;; 
 
Γιατί δεν το έδιναν στις σχολές Τουριστικές κλπ του Άργους να δημιουργήσουν ένα χώρο για τις ελεύθερες ώρες των φοιτητών και επίσης να προστατευτεί το κτήριο, αφού θα μπορούσε να υπάρχουν και κάποια έσοδα ικανά να συντηρήσουν το κτήριο;;; 
 
Πάρα πολλές οι σκέψεις για την αξιοποίηση του κτηρίου που θα μπορούσε να κάνει κάποιος. Το μόνο ίσως που μόνο ένα “άμυαλο” μυαλό θα μπορούσε να σκεφτεί είναι αυτό που τελικά επιλέχθηκε από τον Οργανισμό.
 
Το κλείσιμο του σταθμού κύριοι, υποδηλώνει το κλείσιμο του οργανισμού. Σηματοδοτεί το κλείσιμο του Ελληνικού Κράτους. Χρεωκοπία των πάντων κύριοι σημαίνει αυτό.

Να προσθέσουμε επίσης, ότι μην ξεγελιώμαστε από τις φωτό που δείχνουν τα τούβλα μέχρι την μέση κάποιων παραθύρων. Τα τούβλα είναι εκεί για την συνέχιση του κλεισίματος. Απλά επενέβη η αστυνομία και διεκόπη το σφράγισμα.
 
Ας περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της Αρχαιολογίας αφού το κτήριο είναι διατηρητέο, του δήμου και της Περιφέρειας και τα ξαναλέμε.
 
Μιχάλης Καζάς