Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Αντικανονιστικές πρακτικές στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών

Διαπιστώνουμε την αντικανονιστική πρακτική εμπλεκομένων στην κυκλοφορία αμαξοστοιχιών η οποία έχει λάβει τέτοια έκταση που τείνει να γίνει κανόνας!!!
Για την κυκλοφορία των εμπορικών αμαξοστοιχιών έχει εμφανιστεί καινούργια μόδα με τους φύλακες διάβασης να δίνουν ακεραιότητες αμαξοστοιχιών για να προωθηθούν με μεγαλύτερη..... ταχύτητα τα εμπορικά.

Η ανυπαρξία φωτοσήμανσης αλλά και η παντελής έλλειψη σταθμαρχών, κλειδούχων καθώς και  η διάλυση της υποδομής δεν συμβαδίζουν με τις εμπορικές συμφωνίες και  τις απαιτήσεις που προκύπτουν από αυτές.Οι συμφωνίες είναι θεμιτές και φέρνουν έσοδα στην Τραινοσε αλλά αυτοί που διαθέτουν τα προιόντα τους προς μεταφορά απαιτούν ταχύτητα και αξιοπιστία .Οι απαιτήσεις αυτές μεταβιβάζονται αυτούσιες  στις πλάτες εργαζομένων ,μηχανοδηγών,σταθμαρχών,κλειδούχων κλπ κάτι που το θεωρούμε απαράδεκτο και ύπουλο.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να δίνει ακεραιότητα σε αργούντα σταθμό , μη τηλεδιοικούμενο ο...φύλακας διάβασης και μάλιστα εν αγνοία των μηχανοδηγών!!!
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται ειδική ακολούθηση χωρίς τις απαραίτητες προυποθέσεις.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχίσει στο δίκτυο του προαστιακού η διευθέτηση των γραμμών σε παρακαμπτήριο χωρίς την ύπαρξη σταθμάρχη  σε σταθμό ,χωρίς φωτοσήμανση και χωρίς  να φαίνονται καν οι φαναριέρες στις αλλαγές που δείχνουν την κατεύθυνση ή ύπαρξη κλειδιών
Οι πρακτικές αυτές είναι παράνομες ,παράτυπες και επικίνδυνες και βαρύνονται με ευθύνες οι υπεύθυνοι αλλά και οι συμμέτοχοι.
Καλούμε την ΠΟΣ να πάρει θέση αλλά και τα πρωτοβ.σωματεία να προστατέψουν τα μέλη τους.